HAR VÆRT STENGT: Lenge har fordørene vært helt stengt under pandemien, hvilket har ført til liten kontroll med billetter og påstigende.
HAR VÆRT STENGT: Lenge har fordørene vært helt stengt under pandemien, hvilket har ført til liten kontroll med billetter og påstigende.

Nå stenger bakdørene på bussen igjen

Brakar med endring fra 1. juli for å hindre sniking.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Endringen gjelder bybussene i Drammen.

Brakar har siden høsten 2017 hatt åpne dører og fri påstigning bak for alle som har billett på mobil. Nå stenges de altså igjen – for en periode, ifølge Brakar.

Bakgrunnen er tap av inntekt under pandemien som følge av sniking.

- Åpne dører bak har vært en tillitserklæring til våre kunder som har gitt oss rask og effektiv trafikkavvikling i sentrum hvor det er mange som skal om bord, sier Terje Sundfjord, administrerende direktør i Brakar.

- Det har også gitt oss et moderne og åpent kollektivsystem slik vi helst ønsker at det skal være, sier han.

Pandemien førte til mer sniking

Andelen snik steg noe da bakdørene åpnet, men ikke mer enn hva Brakar hadde regnet med og tatt høyde for. I sum er Brakar godt fornøyd med å ha åpne dører bak på bybussene i Drammen, uttaler selskapet i en pressemelding.

- Under koronapandemien har erfaringen dessverre vært at mange benytter påstigning bak til ikke å betale for seg. Dette ser ut til å ha smittet over på et stort antall kunder. Økt kontroll har ikke vært tilstrekkelig til å redusere det store inntektstapet, uttaler Brakar.

Brakar velger derfor å stenge bakdørene i en periode for å sikre billettinntekter i større grad. Dette er også gjort i forståelse med Vy Buss og sjåførene, ifølge Brakar.

Betaling skjer som i dag med Brakar Billett, vipps til Brakarbillett, bruk av reisekort/ungdomskort med billetter/reisepenger eller skrapebillett.

- Uten inntekter stopper den viktige kollektivtransporten som bidrar til mer bærekraftige byer og lokalsamfunn opp. Det er derfor er det viktig at alle betaler for seg, sier Sundfjord.

Og legger til:

- Dørene blir stengt i en overgangsperiode, og vi håper vi kan åpne bakdørene igjen og gå tilbake til et mer åpent system om ikke altfor lenge, sier han.

Powered by Labrador CMS