FAMILIEFAR: Petter Sæthre Grahl ble bare 33 år. Han etterlater seg kona Marte (35) og barna Ava (4) og Leo (6).
FAMILIEFAR: Petter Sæthre Grahl ble bare 33 år. Han etterlater seg kona Marte (35) og barna Ava (4) og Leo (6).

Petter (33) fra Drammen ble akutt syk og døde brått

Han hadde nylig tatt coronavaksine, men testet allikevel positivt for corona. Under tre dager senere mistet han livet etter å ha fått påvist blodpropp i hjernen. Nå venter familien på svaret om hvordan det ufattelige kunne skje.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: 33-åringen fra Drammen jobbet som porteføljeleder for entreprenøren Byggimpuls, og blir beskrevet som en frisk ung mann som levde sunt og hadde god helse - før han brått ble revet bort denne helga.

I følge familien er det foreløpig uklart om dødsfallet skyldes COVID-19, vaksine eller noe annet. Svaret kommer først etter obduksjonen.

Hele familien testet positivt for corona torsdag forrige uke. Dagen etter skal Petter ha blitt dårlig, kastet opp og følt seg slapp. Natt til lørdag ble han hentet i ambulanse etter at kona Marte ikke fikk kontakt med han.

- Deretter havnet Petter i koma. Natt til søndag sovnet han inn, opplyser Anine Victoria Stang, som er en nær venn av familien.

Ifølg Stang fikk Petter påvist multiple hjerne- og hjernestamme infarkt (blodpropper i hjernen), med påfølgende hjernebløding. Skadene skal ha vært så store at livet ikke sto til å redde.

Fikk ikke tatt farvel på sykehuset

Familien fikk heller ikke muligheten til å ta et skikkelig farvel på sykehuset. Petter ble fraktet til Rikshospitalet, men familien fikk ikke lov til å slippe inn ettersom de hadde testet positivt for corona.

Stang beskriver det som grusomt.

- Marte og barna satt i bilen utenfor sykehuset og ble ikke sluppet inn for å ta farvel selv om han lå på corona-avdelingen. De ble sendt hjem og Marte måtte ta det siste farvel via facetime. Det er så brutalt, uttaler Stang.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PETTER OG BARNA:</span> Barna Leo og Ava, som nå er seks og fire år, fikk brått revet bort faren sin - en helt utenkelig situasjon for de fleste. Heldigvis skal familien ha gode krefter rundt seg som nå hjelper til i den traumatiske situasjonen.</span>
PETTER OG BARNA: Barna Leo og Ava, som nå er seks og fire år, fikk brått revet bort faren sin - en helt utenkelig situasjon for de fleste. Heldigvis skal familien ha gode krefter rundt seg som nå hjelper til i den traumatiske situasjonen.

Mange vil støtte familien

Stang har opprettet en spleis på nettet for å støtte kona Marte i den krevende tiden som kommer. Hun sitter igjen alene med de to barna, det «halvferdige» huset på Øren - og boliglån.

- Familien hadde så mange drømmer og planer. De har akkurat flyttet inn i og satt igang oppussingen av drømmehuset, der Marte og Petter så for seg å bli gamle sammen. Vi ønsker nå å gjøre fremtiden til Marte og barna så lett som mulig ved å la dem slippe økonomiske bekymringer, forteller Stang.

Marte Sæthre Grahl jobber som kontaktlærer på Vestbygda skole i Drammen, men har nå permisjon for å jobbe med prosjektutvikling av miljøvennlige nullutslippshus.

Marte beskrives som en som alltid stiller opp for de rundt seg. Nå viser det seg at mange vil stille opp for Marte.

Bare noen timer etter at spleisen var opprettet mandag morgen var det samlet inn nærmere 500.000 kroner fra over 1.000 personer, etter at spleisen har blitt delt av mange på Facebook.

- Alle pengene blir utbetalt Marte som hjelp til utgifter i kjølvannet av Petters brå og uventede bortgang. Det vil gå til utgifter til begravelsen, ferdigstilling av oppussingsarbeidet (som de egentlig skulle gjøre mesteparten av selv, med Petter i spissen), betjening av lån, og bygge opp en buffer for henne og barna er det aller viktigste, uttaler Stang på spleisen.

- Marte tenker alltid på hva godt hun kan gjøre for andre. Hun har allerede sagt at når hun kommer seg gjennom dette, ønsker hun å hjelpe andre som går igjennom det samme. Det er så typisk Marte. At hun allerede tenker på hvordan hun skal kunne hjelpe andre når hun går igjennom sitt livs største krise, forteller Stang.

Familien har godkjent tekst og bildebruk i denne artikkelen før publisering.

Powered by Labrador CMS