SAS-pilotene sier ja til ny tariffavtale

SAS Norge Flygerforening (SNF) har avsluttet uravstemningen om ny tariffavtale og medlemmene har godkjent den fremforhandlede avtalen.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Både styret i foreningen og Parat tar resultatet til etterretning, uttaler fagforeningen i en pressemelding.

Leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, sier at det endelige resultat for hele SAS Pilot Group (SPG) sannsynligvis vil foreligge på tirsdag.

– SAS er under konkursbeskyttelse i USA og avtalen må sannsynligvis også godkjennes av den amerikanske domstolen som forvalter kreditorenes verdier, sier Skogvang.

- Pilotene har ofret mye

Han sier avtalen har en løpetid på 5 år fra 1. oktober 2022.

– For oss innebærer vilkårene i denne nye avtalen en endring på over 25 prosent. Herunder lønnsreduksjon, sesongfleksibilitet og opptil 60 timers arbeidsuke, sier Skogvang.

Pilotlederen sier at de til gjengjeld har fått en avtale som gjelder i hele SAS, inkludert nyopprettede selskaper.

– Alle de 560 oppsagte pilotene skal nå få tilbud om å komme tilbake til SAS. Vi er fornøyde med å ha fått til en avtale, der den norske arbeidslivsmodellen ikke lenger utfordres av SAS-ledelsen, sier Skogvang.

Han sier tilbakemeldingen fra medlemmene viser at mange har stemt ja i solidaritet med de yngre pilotene som nå sto uten jobb.– Resultatet fra avstemmingen viser også stor ansvarlighet for selskapet som nå er i en vanskelig situasjon, sier Skogvang.

Powered by Labrador CMS