TURISTGUIDER: Kommunen har ansatt fire turistguider i full stilling.
TURISTGUIDER: Kommunen har ansatt fire turistguider i full stilling.

Turistguider utplassert på torget i sommer

Nederst på Bragernes Torg har kommunens egne turistverter flyttet inn i en av de gamle blomsterbodene for å bistå besøkende.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Denne sommeren kan både turister og byens egne innbyggere få god turistinformasjon i en av bodene på nedre Bragernes torg, eller stoppe turistverten som sykler rundt i Svelvik, uttaler kommunen om satsingen.

Blomsterboden vil være fylt av aktivitet i sommer og turistinformasjonen er åpen seks dager i uka fra 21. juni til og med 21. august.

– Hensikten med den kommunale turistinformasjonen er å være veiledere til dem som besøker Drammen og som ønsker råd og tips til aktiviteter. Hjemmesommer er veldig aktuelt for mange også dette året, og vi har som mål å være tilstede for dem som vil bli bedre kjent med egen kommune også, sier Jonas Bertelsen Apeland, avdelingsleder Kultur og frivillighet, bibliotek og møteplass, og legger til:

– Det er nok av opplevelse- og aktivitetsmuligheter til at man skal kunne få opplevd noe nytt i år selv om man har bodd i kommunen i årevis.

- Bygger seg opp som turistdestinasjon

Daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgård, er veldig glad for at det nå blir turistinformasjon på Bragernes torg.

– Gjennom vår satsning på Destinasjon Drammen arbeider vi for å bringe flere besøkende til Drammensregionen til beste for alle som driver virksomhet i besøksnæring og handel. En sentralt plassert turistinformasjon midt på torget vil være nyttig for turister som kommer til Drammen i sommer og vil forhåpentligvis bidra til at de opplever mer når de er her og at de benytter flere av de spennende og fine opplevelsene som vi kan by på i Drammen.

- Etablering av turistinformasjon på torget er også et tydelig signal om at vi ønsker besøkende velkommen og at Drammen bygger seg opp som turistdestinasjon, sier Søgård.

Start planleggingen på nettet

På kommunens nettside vil det ukentlig komme tips for sommeraktiviteter, og turistvertene vil publisere mange tips på instagramkontoen til Drammen kommune. Bildene vil blant annet bli merket med #opplevdrammen.

Turistvertene har forberedt seg til sesongen og oppsøkt lokale turistmål for å ha fersk førstehåndskunnskap om hva som kan gjøres og hvordan koronatiltak påvirker opplevelser og aktiviteter for sommeren.

– Det er viktig at turistvertene kan gi god informasjon. At de kjenner hele kommunen og kan tilrettelegge for at turistene de treffer får et fornyet og kanskje forbedret inntrykk av hva den nye kommunen har å by på. Vi har også som mål å tilrettelegge for trafikk til næringslivet og spesielt reiselivsbransjen, som trenger et løft etter en tøff pandemi, sier Apeland.Han tar gjerne imot tips fra reiselivsaktører og andre om opplevelser og aktiviteter, som tilreisende og innbyggere kan ha nytte og glede av.

I blomsterboden på Bragernes torg blir det tre verter som skal møte turister og innbyggere:

Det er koordinator for turistinformasjon Andrea Anghelea, Rutkay Sabri og Mari Hellum Bjørnstad. Ved ByLab i Svelvik sentrum er Synne Skjelbred turistvert, og har også mulighet for å dra rundt i lokalmiljøet for å oppsøke turister med turistinformasjonens egen elsykkel. ByLab er åpent tirsdag–lørdag fra 21. juni og ut juli.

Powered by Labrador CMS