BØNNETÅRN: Her fra minareten fra moskeen på Grønland i Oslo.
BØNNETÅRN: Her fra minareten fra moskeen på Grønland i Oslo.

Vil forby bønnerop fra moskeer

- Uakseptabelt at naboer skal plages med støy i sine egne leiligheter, mener Fremskrittspartiet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/NORGE: – Fremskrittspartiet er helt tydelige på at vi sier nei til bønnerop fra moskeen på Fjell i Drammen, sier stortingsrepresentant Erlend Wiborg i en pressemelding fra partiet.

– Den aktuelle moskeen ligger nær et tett befolket boligområde. Det er uakseptabelt at naboer skal plages med støy i sine egne leiligheter, sier FrPs Erlend Wiborg og fortsetter:

– Fjell er et område med en høy innvandrerandel, og mange av beboerne har trolig flyktet fra religiøse ekstremister som Taliban eller islamsk stat. Disse skal få slippe å høre bønnerop i offentligheten nå som de har kommet til Norge.

– Ren provokasjon

Det har tidligere blitt fastslått i en avtale med kommunen at det ikke skal utøves bønnerop fra moskeen.

– Så vidt jeg har forstått, har moskeen allerede en avtale med kommunen om at bønnerop ikke skal forekomme. Ønsket om bønnerop fremstår som en ren provokasjon fra moskeens side, sier Wiborg.

Bønnerop og kirkeklokker kan ikke sammenlignes

FrP-politikeren mener sammenligningen mellom kirkeklokker bønnerop og er irrelevant.

– Norge er et land med en mer enn 1000 år gammel kristen tradisjon, og det finnes hundrevis av religioner og sekter. Dersom alle disse skulle laget støy ved innkalling til bønn offentlig ville situasjonen bli helt uhåndterlig, sier Wiborg og avslutter:

– Det er naturlig at kirkeklokkene står i en særstilling i Norge. FrP har tatt en prinsipielt valg om å ville forby offentlige bønnerop og liknende innkallinger til bønn som bryter med norsk tradisjon, legger han til.

Powered by Labrador CMS