Sendte vinmonopolets flyttesøknad i retur

Vinmonopolet skal allerede ha inngått leieavtale på Grønland. Det hindret ikke formannskapet å si nei til den planlagte flyttingen fra Torgeir Vraas plass og sende hele prosjektet ut på en ny ørkenvandring.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Med knappest mulig margin valgte politikerne å forkaste rådmannens forslag til innstilling, da Ap, SV, Sp, MDG og Ståle Sørensen (uavhengig) sa nei til den omsøkte flyttingen tirsdag kveld. Høyre, Frp og Krf ville godkjenne flyttingen.

Det skjedde etter at partiene først stemte over et utsettelsesforslag fra Arbeiderpartiet. Dette falt imidlertid med knappest mulig margin da MDG ikke fikk stemme over sine tilleggsforslag som følge av formalitetsfeil ved forslagstillingen, og MDG's Cathrin Janøy snudde og isteden gikk imot utsettelse for å stemme blankt nei.

Det ble også resultatet da partiene skulle stemme over hvorvidt polet skulle få flytte til Union Brygge, hvilket innebærer at Vinmonopolet må fremme en ny flyttesøknad - og prosessen rykker tilbake til start. Om de allikevel skal ha håp om å kunne flytte inn på Grønland ved Meny, må trolig tungtveiende nye momenter bringes til torgs.

Trafikk, parkering og sentrumsdefinisjoner

I debatten i formannskapet var blant annet trafikkbelastningen som følge av lokasjonen et moment flere ønsket utredet. Nærliggende parkeringskapasitet, samt hva som defineres som Strømsø sentrum, som kommunen har lagt til grunn at skal ha et polutsalg, og hvorvidt Union Brygge omfattes av dette, var også en debatt som ikke gjorde saken noe enklere.

- Det må være et mareritt å være næringsdrivende i denne byen, som viser til stadig endrede sentrumsdefinisjoner, sa Senterpartiets Simon Nordanger.

Med Frp i spissen var det imidlertid flere som var positive til å stemme for et tilleggsforslag om å anmode Vinmonopolet om å etablere utsalgssteder også på Konnerud og i Mjøndalen, og dette fikk flertall mot Krf's og Ståle Sørensens (uavhengig) stemme.

Powered by Labrador CMS