Skiforbundet: Nekter Russland å delta i Norge

Russiske og hviterussiske utøvere får ikke delta i Norge. - En situasjon vi aldri har vært i før, sier skisprint-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Norges Skiforbund har i dag meddelt det internasjonale skiforbundet (FIS) at de kommende arrangementene i Norge vil gjennomføres uten russisk og hviterussisk deltagelse, uavhengig av hvilken konklusjon FIS skulle komme til, uttaler skiforbundet i en pressemelding.

Så sent som mandag kveld sendte de tre nordiske landene et felles krav til det internasjonale skiforbundet, som skal ha gjennomført et krisemøte, uten at noe nytt har kommet derfra.

– Vi hadde håpet at FIS skulle komme til den avgjørelsen på vegne av hele skisporten, men nå kan ikke Skiforbundet vente lenger. Skistyret har derfor i dag tidlig besluttet å meddele FIS at russiske og hviterussiske utøvere ikke får starte i konkurranser i Norge, utttaler skispresident Erik Røste.

Hvordan man praktisk sett vil gjennomføre nekt av russiske og hviterussiske deltakere er ikke kjent. Worldcup-ledelsen i Drammen har gjentatte ganger uttalt, senest mandag kveld, at det ikke er mulig å nekte utøvere akkreditering, slik for eksempel Vegard Ulvang har tatt til orde for.

Nekt også fra Konnerud

Omtrent samtidig med pressemeldingen fra skiforbundet opplyste Konnerud idrettslag i en pressemelding at de vil «trekke seg fra all videre engasjement, forberedelser og gjennomføring av WC Drammen den 3. mars dersom arrangementet ikke utelukkes for deltagere fra Russland.»

Det ble klart etter et møte i hovedstyret i KIL tidligere samme morgen.

- KIL vil i dialog med Eierutvalget arbeide for alternative løsninger for skirenn, uttaler idrettslaget.

Tror fortsatt det blir worldcup-renn

Arne Madsen, skisprintsjef i Drammen, tror fortsatt at FIS etter hvert kommer til samme konklusjon som det norske forbundet, og vil nekte russiske og hviterussiske utøvere deltagelse. FIS har et møte klokken 12.00 tirsdag.

Om FIS lander på samme konklusjon slipper man etter all sannsynlighet å endre statusen på rennet i Drammen, som vil gå som planlagt med status som verdenscup - men uten russere.

Hvordan russer-nekten skal gjennomføres i praksis har ikke den lokale arrangøren fått noen føringer på fra forbundet.

- Dette er en situasjon man aldri har vært i før, og det er ikke endelig bestemt hvordan dette skal gjøres. Men russerne vil trolig innen torsdag få en beskjed som innebærer at de må trekke påmeldingen til rennet, sier Madsen.

Powered by Labrador CMS