INNFLYTELSESRIK: Vegard Ulvang, her fra Skisprinten i Drammen ved en tidligere anledning.

Ulvang: - Skiforbundet må nekte russerne å stille til start

Ski-toppen Vegard Ulvang etterlyser en rask beslutning fra det internasjonale skiforbundet knyttet til russernes deltagelse i norske verdenscuprenn. Kommer ikke det kjapt, må Norge ta affære selv, slår Ulvang fast.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ulvang leder langrennskomiteen i FIS, og han ber nå det norske skiforbundet ta grep, melder NRK.

Ulvang tar til orde for at skiforbundet går lenger enn en erklæring om at russerne er uønsket, ettersom FIS ikke har gjort det.

- FIS burde ha satt ned foten, når de ikke gjør det må vi gjøre det. Vi må nekte dem akkreditering og si at dem ikke får lov til å stille til start, sier Ulvang til NRK.

Selv om avgjørelsen om en utestengelse formelt ligger hos FIS, som foreløpig har sagt at man ikke kan nekte russerne å stille til start, mener Ulvang at norske arrangører allikevel bør gjøre det selv om man risikerer sanksjoner eller avlysning av renn.

- Europa er i krise og vi vedtar de strengeste sanksjonene mot Russland noensinne, og det bør også idretten være en del av. For meg blir det veldig upassende at russiske offiserer konkurrerer i nordmarka til helga. De fleste aktive løperne i Russland er offiserer i den røde arme, og vi vet også at de brukes aktivt av regimet. Vi må reagere, sier Ulvang til NRK.

Han tror ikke FIS vil avlyse renn.

- Men det ville tvunget FIS til å reagere, eventuelt å sanksjonere Norge. Jeg tror det sitter langt inne å frata Norge som et av de største forbundene i FIS verdenscuprenn, sier Ulvang.

På spørsmål om hva Ulvang selv kan påvirke med fra sin rolle, svarer Ulvang at det er lite.

- Det er ingen ting. Jeg leder en sportskomite, og vi blir aldri tatt med på slike avgjørelser, sier Ulvang.

Leder av Skisprinten i Drammen, Arne Madsen, har foreløpig ingen kommentar til Ulvangs oppfordring, men lover en oppdatering senere mandag.

- Vi kommer tilbake med en uttalelse senere i dag. Vi jobber med dette og trenger nå litt arbeidsro, sier Madsen til DRM24.

Powered by Labrador CMS