SKISPRINT I DRAMMEN: Folkefesten slik vi kjenner den.

Ekstraordinært FIS-møte: De nordiske forbundene med krav

Det internasjonale skiforbundet satt mandag kveld i et ekstraordinært møte etter massivt press fra både Norge og andre land knyttet til beslutningen om fortsatt russisk deltagelse i verdenscupen.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Det siste er at Norge har fått med seg de svenske og finske skiforbundene på kravet om russisk utestengelse. FIS har mottatt et felles brev fra de nordiske forbundene om dette mandag kveld, og har avholdt et ekstraordinært møte om situasjonen.

Det kan bety en ny uttalelse fra FIS om kort tid.

- Vi gjør alt som står i vår makt for å påvirke dette, og støtter 100% at skiforbundet nå har tatt opp saken med FIS på nytt, sier skisprint-sjef Arne Madsen i Drammen til DRM24.

- Vi som arrangør føler oss svært provosert over FIS, vil bruke de virkemidlene vi kan for å få russerne og FIS på andre tanker, legger Madsen (bildet) til.

Vil ikke nekte russisk akkreditering

Tidligere mandag kveld ble det blant annet kjent at hovedsponsor Coop endrer logoene på start-overdelene så alle utøvere blir tvunget til å gå med ukrainske farger i Drammen og Kollen.

Å nekte russerne akkreditering lokalt for å delta i rennet slik ski-topp Vegard Ulvang tok til orde for, er imidlertid ikke et alternativ, ifølge Madsen.

- Jeg tror nok ikke Ulvang kommer til å dementere den uttalelsen, men det er ikke mulig. Da blir det ikke worldcuprenn, slår Madsen fast.

Tror på snuoperasjon

Han legger til at IOC nå har sendt et «svært sterkt og viktig signal» med sitt krav om russisk utestengelse, har fortsatt tro på at FIS vil ta til fornuften og revurdere avgjørelsen.

- Det er fortsatt noen dager igjen til skisprint, og her skjer det ting hele tiden. Jeg har troen, sier Madsen til DRM24 mandag kveld.

Powered by Labrador CMS