Slutt på mildværet: Snø og kuldegrader i anmarsj

Fra og med fredag må drammenserne belage seg på en mer vinterlig værtype. Det kan komme snø - og den kan bli liggende.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det har vært lite som har minnet om vinter gjennom november, og senest på fredag noterte Drammen seg over 16 varmegrader. Faktisk har det vært gjennomgående plussgrader i Drammen gjennom hele november til og med dagens dato, den 25.

Varmegradene blir det nå slutt på fra og med fredag. Kalde luftmasser fra nord gir betydelig kaldere luft over Østlandet fra og med fredag og ut langtidsvarselet.

En håndfull minusgrader akkompagnert av fare for nedbør, betyr at det trolig kommer til å falle nedbør i fast form over drammensområdet de neste dagene. Det er ikke snakk om mengder, men allerede fredag ettermidag kan det bli snø.

Ifølge ferske prognoser fra Meteorologisk Institutt er faren for nedbør tilstede også gjennom helga, men det er først mandag-tirsdag at værmeldingen slår fast med sikkerhet at det vil komme noen centimeter snø.

Fra og med midten av neste uke synker temperaturene fra rundt nullpunktet til 3-6 kuldegrader - og det er ikke noe mildvær i sikte. De som ønsker seg over en hvit værtype ved overgangen til desember kan derfor glede seg over at snøen som kommer trolig blir liggende - enn så lenge.

Slik ser værmeldingen for Drammen ut:

Powered by Labrador CMS