ÆRESRUNDE: Kristine Stavås Skistad tok med seg et Konnerud-flagget og mottok hyllesten fra flere tusen publikummere etter seieren.

Stavås Skistad vant skisprinten for andre år på rad

Skisprint-dronningen av Drammen knuste konkurrentene på oppløpet på hjemmebane og feiret ny seier i strålende sol og folkefest i sentrum.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Formsterke Kristine Stavås Skistad viste seg favorittstempelet verdig under den 20. skisprinten i Drammen sentrum. I strålende vær og heiet fram av tusenvis av drammensere gjennomførte Konnerud-løperen et meget taktisk godt sprint-renn fra prolog til finale. 

Mens Skistad porsjonerte ut kreftene og tok seg greit videre uten å anstrenge seg mer enn nødvendig i kvart- og semifinale, posisjonerte hun seg godt før oppløpet mot Bragernes kirke i finalen, gikk ut på siden av Sveriges Linn Svahn og satte inn et super-rykk ingen av de andre i feltet var i nærheten av å holde følge med.

Stavås Skistad cruiset overlegen over målstreken etter å ha parkert Svahn og USA's Brennan Rosie (3. plass), og vant dermed sin andre skisprint på rad på hjemmebane, og sesongens 4. verdenscupseier.

Johanna Hagstrøm og Frida Karlsson (brakk staven) kom på henholdsvis 4. og 6. plass i kvinnefinalen, mens beste norske etter Skistad var Julie Myhre på 8. plass. Konneruds Maria Hartz Melling (bildet) kom forøvrig på en 29. plass etter å ha blitt slått ut i kvartfinalene.

På herresiden var Johannes Høstflot Klæbo i en klasse for seg, og de to hjemmefavorittene gjentok dermed bragden fra i fjor med eksakt samme resultat i skisprinten i Drammen. Det ble forøvrig tredobbelt norsk på herresiden med Håvard Taugbøl (2.) og Even Northug (3.).

Se flere bilder fra folkefesten:

VANT IGJEN: Johannes Høstflot Klæbo var suveren på herresiden.
Powered by Labrador CMS