Bildene er fra øvelsen på Brakerøya 23. november.
Bildene er fra øvelsen på Brakerøya 23. november.

Stor beredskaps­øvelse

Nødetatene og forsvaret gjennomførte øvelse på Brakerøya torsdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Torsdag 23. november vil politi, helsevesen og militært personell ha øvelse på og rundt gamle Fjellheim skole på Brakerøya. Øvelsen er planlagt som en masseskadeøvelse. Det vil derfor kunne høres skyting og noe støy fra området, opplyser Drammen kommune.

Øvelsen i Ilebergveien 21 vil foregå fra cirka klokken 08.00 til cirka klokken 12.00.

De fleste veiene i området vil være åpne for ferdsel under øvelsen, inkludert Tomineborgveien/Nøsteveien. Øvre del av Fjellheimgata vil imidlertid bli stengt av politiet under store deler av øvelsen. I samme gate vil det også bli skiltet med parkering forbudt under øvelsen. Årsaken er at det benyttes store, militære kjøretøy som trenger god plass for å komme frem ved forflytninger.

To av de kommunale virksomhetene som holder til i Ilebergveien, Drammen Voksenopplæring og Fjellheim barnehage, holder stengt hele dagen. Flyktningtjenesten og Språktjenester holder åpent, men er stengt for besøk frem til klokken 12.00.

Øver på varsling og samvirke

Øvelsen foregår tre steder, henholdsvis Ilebergveien 21 og to sykehus. Første del foregår i Ilebergveien 21 der det skal øves på en situasjon med masseskade, med elementer av PLIVO (pågående livstruende vold).

Målet er å øve på varsling og hvordan nødetatene og forsvaret skal opptre og samvirke i krevende situasjoner.

Øvelsen fortsetter på Drammen sykehus og Kongsberg sykehus. Her vil det bli øvet på behandling av skadde og å transportere disse til akuttmottakene. Dette vil bety ekstra biltrafikk inn til Drammen sykehus fra cirka klokken 11.45 torsdag.

Sender ut informasjon via SMS i forkant

Beboere, skoler, barnehager og bedrifter i nærområdet blir varslet om øvelsen.

Siden øvelsen foregår nær kommunegrensen, er også Lier kommune varslet.

Powered by Labrador CMS