Fjerde strake tap: Ydmyket av Vålerenga på hjemmebane

Strømsgodset åpnet kampen med scoring, men derfra og ut ble det dårlig valuta for pengene for hjemmefansen i det som skulle bli årets høydepunkt på fotballkalenderen.

DRAMMEN: For om man skal være ærlig var det et formsvakt Vålerenga som eide fotballkampen både på banen og tribunen. Klanen hadde møtt mannsterke opp tross møkkaværet, fyllte bortetribunen til randen og utkonkurrerte Godsetunionen på motsatt side.

De tilreisende fra Oslo fikk seg en støkk etter en tidlig scoring av Jonatan Braut Brunes som snappet et utspill fra VIF-keeperen og satte balen i mål fra 40 meter. Men deretter kontrollerte gjestene resten av førsteomgang og fikk en fortjent utlikning sekundet før dommeren blåste til pause.

En tannløst og tafatt hjemmelag kom noe mer framover på banen i 2. omgang, men ikke nok til å sette skikkelig press på Vålerenga, som i steden la på til både 2-1 og 3-1. Nysignerte Eirik Ulland Andersen og Bent Sørmo ble byttet inn tidlig i 2. omgang og var involvert og delaktige i spillet, men greide ikke sette spesielt preg på kampen.

Det derimot laget åpenbart preges av er en manglende Lars Vilsvik som har vært ute av troppen for fjerde kamp på rad etter at han skal ha pådratt seg en skade på trening før Brann-kampen. Sammen med Tobias Gulliksen har laget manglet to nøkkelsspillere de siste fire kampene som ikke bare lar seg erstatte over natta.

Bent Sørmø.
Eirik Ulland Andersen

Annullering og stolpeskudd

Underveis i 2. omgang fikk Godset annullert en scoring etter hands på Jonatan Braut Brunes på en tilsynelatende passiv arm. Samme mann banket dessuten ballen i stolpen i sluttminuttene.

HANDS: Jonatan Braut Brunes fikk en ball i overarmen som Jonas Therkelsen snappet og scoret. Gleden ble imidlertid kortvarig.

Oppsummert var det allikevel Vålerenga som ville mest på Marienlyst, og stjal showet på ydmykende, men rettferdig vis i Drammen foran 6.860 tilskuere.

Med sitt fjerde strake tap kan fort sensommeren begynne å ligne på krisetilstander for Strømsgodset i Drammen om den stygge trenden ikke snus kjapt. Fire runder uten poeng mot antatt svakere motstand innebærer at SIF går en tøff høst i vente, og må ta grep for å ikke på nytt havne i nedrykksstriden.

Begge supportergrupper gjennomførte en demonstrasjon mot VAR i kampen.

Slik ser tabellen ut før Strømsgodset reiser til Sarpsborg neste helg:

Se flere bilder fra kampen:

UTE AV FOKUS: Noen ganger kan bildene bli like innholdsrike med fokus på det tribunen fremfor spillet når hjemmelaget har sjanser foran mål.