GÅR ETTER GRUSOM HØSTSESONG: Strømsgodsets trener-duo ser tilbake på kun én seier de siste 14 kampene.
GÅR ETTER GRUSOM HØSTSESONG: Strømsgodsets trener-duo ser tilbake på kun én seier de siste 14 kampene.

Godset-trenerne slutter

Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen gir seg som hovedtrenere i Strømsgodset.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det melder klubben i en pressemelding lørdag ettermiddag.

- Søndagens serieavslutning mot Bodø/Glimt blir duoens siste som hovedtrenere i klubben. Fredag meddelte Wibe og BP klubbledelsen og styret at de ønsker å fratre sine stillinger og gå over i andre roller i Strømsgodset. Trenerteamet og spillergruppa ble orientert før lørdagens trening, uttaler klubben på sine nettsider.

- Vi har hatt en tett og god dialog med klubben. Vi har kommet frem til at det er riktig tidspunkt å tre til side og slippe til nye krefter som skal ta Strømsgodset videre, uttaler Håkon Wibe-Lund.

Hvilke nye roller de får i klubben er per nå ikke avklart. Wibe Lund og Ingebretsen overtok laget i april 2021 etter at danske Henrik Pedersen måtte gå etter rasisme-skandalen.

Håkon Wibe-Lund og Bjørn-Petter Ingebretsen takker fansen, trenerteamet, spillerne og klubbledelsen for perioden de har hatt som hovedtrenere.

- Føler at nok er nok

- Wibe og BP løftet Strømsgodset ut av en meget krevende situasjon rent sportslig i fjor. De bidro til å samle klubben slik at vi kom på rett kjøl igjen. Det står det respekt av. De har gjort en god jobb, men nå føler de at nok er nok. Det er en ærlig og voksen beslutning, uttaler sportslig leder Jostein Flo.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen takker trenerduoen for «å sette klubben først».

- På vegne av hele Strømsgodset ønsker jeg å takke Håkon og Bjørn Petter for jobben de har lagt ned siden de overtok i fjor. De har hele tiden satt klubben først og det gjør de også nå med denne avgjørelsen.

Klubben setter nå i gang en prosess med å rekruttere ny hovedtrener.

- Vi ser etter en som passer vår profil og strategi, med fokus på å bygge klubb, utvikle spillere og skape merverdi og en tydelig identitet, uttaler Strømsgodset.

Strømsgodset har hatt en grusom høstsesong med kun én seier de siste 14 kampene. Utover det har prestasjonene variert sterkt dette året. Klubben er imidlertid sikret fornyet eliteseriekontrakt, og men risikerer å avslutte sesongen på plassen over kvalikplass.

MÅ FINNE NY TRENER: Godset-sjef Magne J. Nilsen setter nå i gang jobben med hvem som skal ta over laget før neste sesong.
MÅ FINNE NY TRENER: Godset-sjef Magne J. Nilsen setter nå i gang jobben med hvem som skal ta over laget før neste sesong.
Powered by Labrador CMS