VAR-SJOKK: Godset-kaptein Gustav Valsvik trodde han hadde utliknet, og roper ut sin frustrasjon sammen med SIF-debutant Marko Farji (t.h.) etter kampens andre VAR-annullering. Om det var hoveddommer Marius Lien som faktisk tok avgjørelsen er heller tvilsomt.

Hjemmetap etter to VAR-annulleringer

Det formelig kokte på Godset-benken etter at Strømsgodset ble slått 2-1 av Haugesund på Marienlyst - både som følge av VAR-bruken og det Godset-leiren mente var altfor lite tillagt tid.

DRAMMEN: Det var på forhånd knyttet store forventninger om poeng i hjemmeoppgjøret mot Haugesund, som før kampen lå bak Godset på tabelleen. Og spillemessig var det oppsummert liten tvil om poengene burde blitt igjen i Drammen.

Både på ballinnehav og sjansestatistikken var Godset overlegne, men gjorde det i perioder vanskelig for seg selv og var ikke presise nok foran mål.

Haugesund tok tidlig ledelsen 1-0 på Marienlyst, og da alle trodde Jonatan Braut Brunes satte inn utlikningen ble målet annullert etter en ekstremt lang VAR-sjekk for det som skal ha vært en marginal offside.

Jonatan Braut Brunes var farlig frempå i flere situasjoner, og hadde nok av muligheter til å avgjøre kampen - som her da Godset-spillerne ville ha straffe for hands.

Dermed gikk lagene til pause med ledelse til bortelaget - før Lars Vilsvik hamret inn utlikningen på en retur fra keeper i sin kamp nummer 401 for Strømsgodset.

Lars Vilsvik sin kamp nummer 400 i SIF-drakta ble markert på stadion søndag - og legenden kvitterte med å score mål.

Minutter senere økte Haugesund igjen til 2-1, før VAR igjen skulle komme til å endre kamputfallet.

Etter ny scoring fra SIF-kaptein Gustav Valsvik etter litt frem og tilbake inne i feltet, måtte hoveddommer Marius Lien nok en gang ha en flere minutter lang VAR-sjekk på øret. Det endte med ny annullering - ifølge 4. dommer som følge av en offside som var observert før skuddet fra Valsvik:

Det varte og rakk for dommeren annullerte målet på tråden med VAR-rommet i Oslo. Han brukte aldri selv skjermen på Marienlyst og man kan derfor stille spørsmål med hvem som egentlig tok avgjørelsene.

Raste mot dommeravgjørelsene

Sluttminuttene ble preget av drøying av tiden fra Haugesund i form av både «skader» på spillere og maks antall innbytter - og da hoveddommer gjorde det klart at det kun ble lagt til fem minutters tilleggstid, kokte det over for SIF-trener Jørgen Isnes på sidelinja.

Det endte med gult kort - og kampen ble blåst av fem minutter på overtid med tre poeng til Haugesund.

Etter kampen krevde også daglig leder i Strømsgodset Magne J. Nilsen (bildet) en forklaring fra dommerne, uten å få fått noe særlig godt svar på det, ifølge ham selv.

- En skandale, raste en opprørt Nilsen, og utdyper til DRM24 at han reagerer på både VAR-avgjørelsene og ikke minst at det ikke ble lagt til mer tid.

Han viser til at det er ulik praksis fra runde til runde og kamp til kamp og at vurderingsgrunnlaget på Marienlyst var heller tvilsomt.

- Vi har blitt forklart at VAR skal brukes når situasjonen er såkalt «clear and obvious», men når man må bruke så lang tid for å undersøke og dommeren ikke selv går av banen for å se på skjermene, virker det veldig rart at han kan underkjenne de to målene når det er så begrenset med kameraer på stadion og ikke gode nok TV-bilder, sier Nilsen.

- Vi opplevde det stikk motsatte i Skien forrige helg, hvor det ble tatt raske avgjørelser og så spiller man videre. Dette blir klin umulig å forholde seg til, sier Nilsen.

Hele stadion jublet for utlikning, men sekunder senere...

- Ødelegger spillet

At det ikke blir lagt til mer tid i 2. omgang var Nilsen også mildt sagt frustrert over.

- Jeg tenker jo også på de som kommer og betaler for å se på dette her på stadion. I første omgang ble det lagt til åtte minutter blant annet på grunn av VAR, og her har vi åpenbar sabotering av spillet i tillegg, konstaterer Nilsen.

Han understreker at han vanligvis ikke liker å klage på dommeren, men at praksisen med VAR slik den ble brukt i denne kampen gjør det vanskelig å ikke reagere.

- Det var akkurat dette det ble advart mot på forhånd, og er med på å ødelegge spillet. Nå kommer vi til å melde inn vår opplevelse av dette til dommeransvarlig i NFF, og så må vi se fremover. Kampen er tapt og avgjørelsene blir ikke omgjort, men dommerne gjør det vanskelig for seg selv, sier Nilsen.

MANGE SJANSER: Strømsgodset sørget for en hektisk kveld for Haugesund-forsvaret, men står fortsatt kun med ni poeng på tabellen etter ni serierunder etter et bittert hjemmetap.