Strømsgodset ut av «rød sone» etter pluss i regnskapet

Et overskudd på 1,9 millioner kroner første halvår førte Strømsgodset inn i gul sone i det finansielle oppfølgingssystemet til Norges Fotballforbund.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det viser en rapport fra NFF denne uka om klubbøkonomien i Norge. Her er Strømsgodset tilbake i gul sone igjen etter to røde rapporteringer i fjor, takket være et positivt resultat på 1,9 millioner de første seks månedene.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

- Klubben oppnår en økonomisk poengscore på 116. Til sammenligning havner man i rød sone ved poengscore under 65 og i grønn sone ved poengscore over 130. Neste rapportering er 31. desember og da er målet for SIF å være innenfor grønn sone, uttaler Strømsgodset.

- Det er åpenbart svært gledelig at vi nå er ute av rød sone. Som mange vet har vi vært gjennom noen tøffe år rent økonomisk, og det har krevd mye av oss som klubb. Det er lagt ned en betydelig innsats i hele organisasjonen for å stabilisere situasjonen, helt fra styret og ned i administrasjonen og sport. Det har vært høy arbeidsmoral og stor dedikasjon hos de ansatte, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Kostnadskontroll, spillersalg, økte sponsorinntekter og billettintekter er det som har fått klubben ut av rød sone. Blant annet har Strømsgodset en publikumsøkning på rundt 20% fra forrige sesong. De to siste årene har også klubben nedbetalt gjeld på rundt 12 millioner kroner. Dette bidrar til å gjøre fremtidsutsiktene lysere, ifølge Nilsen.

- Vi har sagt at vi jobber for å skape en mer robust økonomisk plattform i Strømsgodset, og at dette vil ta noe tid. Nå er vi på rett vei, noe som gir oss større forutsigbarhet og som gjør at vi kan være enda mer i forkant. Men vi skal fortsatt drifte klubben etter samme prinsipper og samme strategi. Vi skal fortsatt være nøkterne, samtidig som en forbedret økonomi gir oss handlingsrom og mulighet til å øke den sportslige satsingen gradvis og kontrollert. Det har vi også gjort gjennom dette året, i takt med økte inntekter, sier Magne Jordan Nilsen.

Powered by Labrador CMS