Revyen har også vokst med årene – i 20-års jubileumsåret er det 17 skuespillere/helt ekte helsearbeidere på scenen, og alle tekstene er «hjemmelagete».

Billettene rives bort til Sykehusrevyen «Høy Puls»

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er den tiende sykehusrevyen som har premiere på Drammen Teater tirsdag 9. mars, og den har blitt mer og mer populær med årene – billettene til åtte forestillinger er nesten helt borte.

Samtidig som revy nr. 10 settes opp, kan Sykehusrevyen feire tyveårs jubileum. Leder for revyen, Ina Styrmoe Moen og PR-sjef Monica Holmen Skjeldrum er to ildsjeler som har vært med helt fra starten av, og har vært primusse motorer – i tyve år.

- Vi har hatt forestilling annethvert år, dermed blir det den tiende oppsetningen på disse tyve årene, forteller Ina.

- I år er vi 17 skuespillere på scenen, fra hele Vestre Viken. Det er folk i alle slags posisjoner, fra alle slags avdelinger.

Monica supplerer med en liten oppramsing:

- Det er sykepleiere, hjelpepleiere, flere barnepleiere, bioingeniører, ambulansefolk – alle varianter. Og i år har vi åtte nye, unge og fremadstormende skuespillere som alle er dyktige fagfolk.

- Alle som skal være med i Sykehusrevyen må være tilknyttet Vestre Viken, forteller Ina. – Vi skriver alle tekstene selv, alle ideene er våre egne. Vi har en egen tekstgruppe som er i sving hele tiden ved siden av jobben, sier hun.

Monica Holmen Skjeldrum (t.v.) og Ina Styrmoe Moen var med på å starte Sykehusrevyen for tyve år siden, og holder koken fortsatt. Tirsdag er det premiere for den tiende revyen, og den er mer populær enn noensinne.

Kjempepopulært

Årets sykehusrevy viser at konseptet har blitt godt kjent blant drammenserne og buskerudingene, som nå går mann av huse for å få med seg årets humoristiske blikk bak kulissene i den fylkeskommunale helseinstitusjonen.

Årets revy tar blant annet også pulsen på overgangen til det nye sykehuset på Brakerøya, og er dermed helt hyperaktuell. Publikum kan med spenning se frem til revy-nummeret «På flyttefot mot nytt sykehus». Og kanskje det er litt vemod med å forlate det gamle, kan vi anta av nummeret «Slukker lyset for siste gang».

Det nye skal åpnes i 2025, og den neste revyen vil da bli satt opp etter at det er tatt i bruk. For at det kommer en revy nr. elleve kan vi være helt trygge på – denne gjengen har ikke tenkt å gi seg med det første.

Premieren tirsdag er utsolgt for lenge siden, og likeledes den andre forestillingen samme dag. Det er satt opp to forestillinger onsdag, to torsdag og to fredag, og så avsluttes det hele med én forestilling lørdag 13. april. Det er allerede solgt 2500 billetter.

- Det er noen få billetter igjen, men det kan fort bli utsolgt, sier to veldig fornøyde revyskapere.

Powered by Labrador CMS