HIT, MEN IKKE LENGER: En rekke kunder måtte snu utenfor senteret. I tillegg til stillestående køer ut av senteret, ble det derfor også full kork på veien inn mot senteret.
HIT, MEN IKKE LENGER: En rekke kunder måtte snu utenfor senteret. I tillegg til stillestående køer ut av senteret, ble det derfor også full kork på veien inn mot senteret.

Tidenes køkaos på Gulskogen:
Måtte stenge for nye kunder

Full kork i parkeringshuset førte til at kjøpesenteret måtte gå drastisk til verks: Stenge veien inn til senteret.

Publisert Sist oppdatert

GULSKOGEN: Som tidligere omtalt har det fra tid til annen hersket kaos på veien ut og inn av senteret, gjerne i forbindelse med jul og høytider. Lørdag ettermiddag og kveld er gjerne også en utfordring mange handlende som benytter bil har fått kjenne på.

Denne lørdagen skriver seg imidlertid trolig inn i historiebøkene som den verste kaosdagen på Gulskogen noensinne. Etter hva DRM24 får opplyst skal det ha vært kaos og kork i parkeringshuset allerede fra 1500-tiden.

Enkelte hevder å ha stått i kø i godt over en time. En bilist som stod i 4. etasje mellom 1800 og 1830 forteller til DRM24 at hun ikke hadde «opplevd maken».

- Vi har stått 20 minutter og har nesten ikke rikket oss, vi har omtrent ikke kommet lenger enn ut av parkeringsplassen, forteller Mona Solstad.

Senterleder Laila Sønstevold opplyser til DRM24 at de hadde forventet stor pågang denne lørdagen.

- Men dette er noe av det verste vi har opplevd. Kombinasjonen lørdag ettermiddag, morsdag og Valentines Day er trolig årsaken, sier senterleder Laila Sønstevold til DRM24.

UTAKKNEMLIG JOBB: Vekterne som skulle håndtere køkultur og fletting inne i og utenfor parkeringshuset var ikke dagens mest populære.
UTAKKNEMLIG JOBB: Vekterne som skulle håndtere køkultur og fletting inne i og utenfor parkeringshuset var ikke dagens mest populære.

Sperret veien - kaoset forplantet seg

Noe før klokken 1800 gikk senterledelsen til det drastiske skritt å stenge veien for flere biler inn til senteret.

Dette førte igjen til kaos ved rundkjøringen mellom Rema 1000 og Gulskogen, og stillestående kø helt fra senteret, og ut til Rosenkrantzgata gjennom Baker Thoens Allé og Landfalløyabrua da mange bilister måtte snu med uforrettet sak.

- Det er første gangen vi gjør dette, men vi hadde ikke noe valg. Vi må hindre flere folk i å komme inn inntil situasjonen er løst, forteller Sønstevold.

Amper stemning - sendte ut sjokoladeverter

Da DRM24 var på stedet ved 1800-tiden var det amper stemning i parkeringshuset. Tuting, skjellsord ord og hytting med neven var blant ingrediensene.

- Det har vært veldig mange mennesker, og det er ampert. Vi har fire vektere inne i parkeringshuset som forsøker å hjelpe bilene å flette, og vi har vertinner som deler ut sjokolade til bilistene for å prøve å hjelpe på stemningen. Jeg har full forståelse for at dette er frustrerende, sier Sønstevold.

Dessverre er det ingen «quick fix» på problemet, ifølge senterlederen.

- Vi jobber med å finne løsninger, men kjøremønsteret inne på senterområdet er en del av reguleringsplanen. Jeg skulle ønske jeg kunne trylle, men vi er et destinasjonssenter på godt og vondt, sier Sønstevold.

Hun har to oppfordringer til kundene:

- Det ene er å forsøke å legge handelen til tidspunkt som ikke er så travle. Det andre er at folk er flinke til å flette i parkeringshuset. Det er gjerne i forbindelse med det at det oppstår amper stemning, sier Sønstevold.

Da DRM24 dro fra stedet ved 1830-tiden var det fortsatt stillestående kø opp til øverste etasje (plan 5) i P-huset.

Beklager

Sønstevold avslutter med å beklage overfor alle som ble fanget i monsterkøen på Gulskogen eller ble avvist og ikke fikk parkert ved senteret.

- Vi er selvsagt fryktelig lei oss for at dette skjer, det er ikke noe vi ønsker. Mange blir sinte og det forstår vi veldig godt, sier senterlederen.

SE FLERE BILDER FRA KØKAOSET:

Powered by Labrador CMS