ARVTAGEREN: Trude Andresen ble ledsaget inn i kommunestyresalen av nåværende rådmann Elisabeth Enger.
ARVTAGEREN: Trude Andresen ble ledsaget inn i kommunestyresalen av nåværende rådmann Elisabeth Enger.

Trude (53) klappet inn som Drammens nye toppsjef

Formelt ansatt som ny kommunedirektør (tidligere rådmann) av kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I kommunestyret tirsdag skulle byens folkevalgte gi sin tilslutning til innstillingen fra formannskapet om ny kommunedirektør, som igjen var basert på et enstemmig ansettelsesutvalg.

Mens formalitetene pågikk ble pressen og andre fra administrasjonen sendt på gangen for lukket behandling, men få minutter senere kunne ordføreren presentere Trude Andresen (53) som kommunens nye administrative leder til stående applaus.

Andresen kommer fra stillingen som kommunedirektør i Indre Østfold, en jobb den Lier-bosatte 53-åringen bare har hatt et halvt år. Før det har hun hatt jobbet som rådmann i Øvre Eiker i syv år. Det er med andre ord en kvinne som bør ha gode kvalifikasjoner for jobben utover sin bakgrunn som statsviter.

- Et tilbud jeg ikke kunne si nei til

Til DRM24 forteller Andresen at fristelsen ble for stor da toppjobben ble lyst ut i Drammen i fjor da Elisabeth Enger varslet at hun skulle gå av med pensjon.

- Det var litt vondt, det skal jeg innrømme. Jeg har ikke for vane å bytte jobb etter seks måneder, og liker å være et sted så jeg kan sette noen positive spor. Det rekker man ikke på et halvt år i en sånn jobb. Så det har vært et dilemma og jeg har måtte gå mange runder med meg selv. Det er mange flinke folk i jobben jeg kommer fra, sier Andresen.

Glad i Drammen

- Jeg kjenner jo regionen ganske godt, og har også vært i denne salen flere ganger tidligere. Jeg kommer tilbake til et sted jeg er veldig glad i, sa Andresen fra talerstolen.

Hun utdyper hva som ble avgjørende for at hun søkte jobben overfor DRM24.

- Det er både det at jeg er glad i Drammen og selvfølgelig at det er en stor og veldig spennende kommune. Det blir kjempegøy å være med på det laget, sier Andresen.

- Du er kanskje fornøyd med at det nå ser ut til at du får beholde Nedre Eiker i Drammen også?

- Det er jeg veldig glad for, ler Andresen.

- Hva tenker du om kommuneorganisasjonen i Drammen
?

- Den vil jeg ikke karakterisere, men jeg gleder meg til å bli kjent med den, sier Andresen.

Liungen får om ikke annet vesentlig kortere pendlevei til jobben. Hun bor fem minutters gange unna togstasjonen i Lier. Andresen tiltrer i stillingen 1. august.

Powered by Labrador CMS