SOL OG SOMMER: Drammenserne valfartet til badeplassene torsdag. Her fra Landfalltjern tatt ved en tidligere anledning.
SOL OG SOMMER: Drammenserne valfartet til badeplassene torsdag. Her fra Landfalltjern tatt ved en tidligere anledning.

31ºC: Drammen varmest i landet!

Det ble som antatt, årets varmeste dag hittil i Drammen torsdag, med hele 30,9 offisielle varmegrader på gradestokken. Det holdt også til toppnotering på landsbasis.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Dagens høyeste måling tikket inn på målestasjonen på Berskog ved 1800-tiden. Da viste kvikksølvet 30,9 grader, hvilket er en halv grad varmere enn den forrige varmerekorden på 30,4 grader fra 4. juli.

Også Meteorologisk Institutts målestasjon på Konnerud viste nøyaktig samme temperatur klokken 1800, så det er ikke noe mindre varmt oppe på byens tak - som også fikk en vaskekte tropedag torsdag.

Hakk i hæl etter Drammen fulgte Lier med 30,8 grader, det samme fikk også Mandal i Agder.

Varmt blir det også til natta: Temperaturene er ikke ventet å synke under 20 grader natt til torsdag, hvilket isåfall innebærer at Drammen også får årets første tropenatt.

Tropevarmen fortsetter forøvrig litt til: Fredag er det også varslet knallsol og 28-29 grader, lørdag nok en dag som kan bikke 30 grader og mer supervær.

Søndag og de påfølgende dagene synker temperaturene ned til det lave 20-tallet, men det er fortsatt ventet lettskyet, pent vær i vente ut langtidsvarselet.

LES OGSÅ: Varsler tropedag i Drammen

Powered by Labrador CMS