KONNERUD: Fra fra Stubberudveien torsdag formiddag.
KONNERUD: Fra fra Stubberudveien torsdag formiddag.

Advarer mot glatte veier: Sko bilen og kjør etter forholdene

Veitrafikksentralen med oppfordring etter en dag med store lokale forskjeller på veiene i Sør-Norge. Neste uke kan det bli 35 centimeter snø.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/ØSTLANDET: Bare innenfor Drammens grenser har veiene variert fra såpeglatt og snødekke til bar, tørr asfalt.

Årsaken er at det de siste dagene har kommet en del nedbør blant annet på høydedraget over Konnerud, som ikke har falt i sentrum. Torsdag morgen våknet innbyggerne på byens tak til et hvitt teppe, mens i det i sentrum var tørr asfalt.

- Det er nedbør over store deler av Sør-Norge. Dette kommer i form av snø, sludd og regn. Det er store lokale forskjeller, uttaler Veitrafikksentralen.

De neste dagene faller temperaturene ytterligere, og går over på minussiden i stadig større deler av distriktet. Det er også utrygt for sporadisk nedbør frem til søndag, da det rett og slett er meldt en del centimeter snø.

Kan få 35 centimeter snø neste uke

Utover i neste uke kommer vinteren for alvor - uken under ett kan det bli riktig vinterlige forhold med så mye som 35 centimeter snø uka under ett, viser ferske prognoser fra Meteorologisk Institutt.

- Vi henstiller alle bilister til å sko seg og kjøre etter forholdene. Husk at fartsgrensen er maksimalt tillatte hastighet ved optimale forhold, uttaler Veitrafikksentralen.

Slik ser langtidsvarselet ut for Drammen:

Powered by Labrador CMS