Årets hittil varmeste i Norge

Sesongen da drammensområdet vanligvis befinner seg øverst på temperaturmålingene i gang. Og det manglet bare 0,3 grader før Lier offisielt kunne notere seg årets første sommerdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/LIER: Det har vært noen fine og varme dager på tampen av uka, og torsdag 11. april ble årets hittil varmeste. Aller varmest var det i Lier, som registrerte 19,7 grader, ifølge Meteorologisk Institutt.

Meteorologene rykket og ut avlyste sommervarmen tidligere i uka etter meget lovende spådommer på YR.no om opp mot 20 grader, men dette viste seg altså å holde stikk allikevel.

Hakk i hæl etter Lier fulgte Drammen med 18,2 grader, hvilket også er i kategorien respektabelt til første halvdel av april å være. Det er tross alt ikke mer enn en uke siden vi fikk 20 centimeter nysnø.

Fredag noterte Drammen seg en makstemperatur på 17,3 grader.

Kan få både snø og 16 grader med sol lørdag

Apropos snø - værgudene demonstrerer til det fulle at april kan være lunefull, for et forbigående nedbørsområde kan faktisk føre med seg nettopp det - snø, lørdag morgen da temperaturene er på rundt null grader etter natta.

Det er imidlertid snakk om meget hurtig forbigående nedbør, og senere på dagen er det varslet 16 varmegrader og sol i Drammen.

Etter helga synker temperaturene igjen, og selv om det ikke blir noen vinter med det første, vil temperaturene trolig holde seg under 10 varmegrader, ifølge langtidsvarselet i Drammen. Det er også fare for nattefrost i uka som kommer.

Powered by Labrador CMS