KULDE: Her fra Konnerud kirke.
KULDE: Her fra Konnerud kirke.

Brrr... målte 15 (!) minusgrader

Vinteren er definitivt på plass. Natt til 1. desember sank temperaturen til iskalde 15,0 kuldegrader på Konnerud.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Målingen ble registrert på Meteorologisk Institutts offisielle målestasjon på Konnerud. Til sammenligning ble laveste temperatur natt til onsdag i Drammen sentrum ved målestasjonen på Berskog 14,1 minusgrader, altså en temperaturforskjell på litt under en grad.

Det var ikke forhåndsvarslet så lave temperaturer, men dagen etter snøen la seg over drammendistriktet kom også vinterkulda for alvor.

Med hele 15 minusgrader og et langtidsvarsel uten varmegrader i sikte, er det heller ingen fare for at snøen smelter med det første. Hvilket er bra for de som foretrekker et hvitt vinterdekke, da det heller ikke er varslet mer snø for det inneværende langtidsvarselet. Temperaturene er imidlertid heldigvis ventet å øke noe, med tanke på dagens strømpriser.

Med de lave temperaturene produseres det imidlertid snø i massevis for de som vil teste skiene - prepareringen av sesongens første skiløyper starter i disse dager opp i world-cup-løypa på Konnerud, og det nærmer seg også åpning i Aronsløypa (Drammen skisenter).

Powered by Labrador CMS