Fotgjengerne over den midlertidige gangbrua fikk en frisk start på dagen tirsdag. Om man ikke frøs ihjel halvveis, var man ihvertfall våken når man kom over.

Nå er det beinkaldt i Drammen: 24,7 minus i morgentimene

Sprengkulda er tilbake for fullt, noe drammenserne på vei til jobb fikk merke tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I løpet av natt til tirsdag har temperaturene sunket betraktelig, og nærmer seg rekordnivåene vi hadde for halvannen uke siden. 

Kaldeste temperatur i Drammen var identisk på byens to offisielle målestasjoner på Konnerud og Berskog med -24,7 grader mellom klokken 09.00 og 10.00, viser tall fra Meteorologisk Institutt. Lenger oppover i Eiker-bygdene skal det ha vært enda kaldere, blant annet med -28,7 i Hokksund.

Lørdag 6. januar ble det registrert offisiell målinger på -27,2 grader på Konnerud, og -24,6 på Berskog. Det er de laveste temperaturene registrert i Drammen siden 80-tallet. DRM24 har tidligere rapportert 26,3 (Berskog) og 26,1 (Konnerud) samme dato, men dette ser ut til å ha blitt korrigert i statistikken til Meteorologisk Institutt. Det hører forøvrig med til historien at det også ble målt -30,5 i Hokksund samme dato.

Farevarsel for snøfokk

Som tidligere omtalt er det sendt ut farevarsel for kystnære strøk på Østlandet for snø og snøfokk fra tirsdag kveld til natt til onsdag

Temperaturene er ventet å stige til omlag 12 minusgrader utover dagen tirsdag, og onsdag videre til omlag syv minusgrader.

Når lavtrykket har passert synker imidlertid temperaturene igjen, og det er ventet ned mot 20 kuldegrader inn mot helga, før det slår om igjen til mildvær. 

Powered by Labrador CMS