VÅTT: Det var ikke lett å gå tørrskodd gjennom regndråpene i Drammen mandag kveld.
VÅTT: Det var ikke lett å gå tørrskodd gjennom regndråpene i Drammen mandag kveld.

Uværet: Fikk 20mm regn på én time - utvider farevarsel

Utpå ettermiddagen mandag utvidet meteorologene farevarselet til å gjelde lyn i tillegg til styrtregn. Og det kom begge deler - i rikelige mengder.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er nå to farevarsler gjeldende for Drammen ut tirsdag - både styrtregn og mye lyn.

Uværet slo til for alvor mandag kveld, og et voldsomt men relativt kortvarig uvær feide over drammensområdet mellom klokken 20 og 22.

I tidsrommet ble det registrert flere tusen lyn over drammensområdet, og temmelig store nedbørsmengder:

Ifølge målestastasjonene til Meteorologisk Institutt falt det mellom klokken 20.00 og 21.00 18mm nedbør på Berskog - på Konnerud 14,4mm i samme tidsrom og 7,7 mellom 21.00 og 22.00, til sammen 22,1mm på det som trolig er litt over en time.

LES OGSÅ: Sender ut farevarsel for styrtregn

Mye regn også onsdag

Ferske prognoser viser at uværet trolig varer noe lenger enn først antatt, og at det vil kunne falle store nedbørsmengder frem til onsdag morgen - i perioden tirsdag-onsdag opp mot 62mm nedbør.

Skulle det slå til og man føyer til 24mm nedbør som falt mandag kveld, blir det 86mm nedbør på halvannet døgn - med andre ord en skikkelig «rotbløyte» - noe som også trengs etter den lange og tørre perioden vi har bak oss.

Til sammenligning ligger gjennomsnittlig månedsnedbør for hele juli på 90-100mm - og hittil i juli har det også bare falt 33mm nedbør i Drammen, hvilket innebærer at vi trenger en god porsjon for å komme oss opp på normalnivå.

Uværet førte ikke bare med seg mye regn på bakken - også luftfuktigheten gjorde et voldsomt byks mandag kveld - og økte fra 47% klokken 17.00 (Berskog) til 98% klokken 22.00 - altså over en dobling.

Slik ser været ut de neste dagene:

Powered by Labrador CMS