KONNERUDGATA: Mellom to kraftige skybrudd lørdag kveld hadde store mengder grus og sand blitt skylt ut i veibanen av som følge av en flom av vann.
KONNERUDGATA: Mellom to kraftige skybrudd lørdag kveld hadde store mengder grus og sand blitt skylt ut i veibanen av som følge av en flom av vann.

Voldsomme skybrudd ga lokale oversvømmelser

- Det har kommet mer enn vi trodde, sier meteorologen. Det skal ha kommet 15 mm nedbør eller mer på under en time flere steder i drammensområdet lørdag kveld, i det som ble ei god, gammaldags rotbløyte.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som tidligere omtalt var det fare for tordenbyger i drammensområdet lørdag ettermiddag og kveld, noe de fleste som har vært i området neppe har unngått å få med seg.

Det aller kraftige skybryddet kom først i 1900-tiden, da med både kraftig lyn og torden. Det er registrert flere lynnedslag i drammensområdet, men det er ikke rapportert om branner, skader eller strømutfall.

Langs veiene er det imidlertid tydelig at det har kommet mye regn, og flere steder har de store nedbørsmengdene forårsaket lokale oversvømmelser og flommer i veibanen.

Vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt forteller at de ble tatt litt på senga av intensiteten i bygene.

- Det har kommet mer enn prognosene skulle tilsi, og det har vært en dag som har vært preget av ustabile luftmasser som har kommet sørfra. Det er spesielt to kraftige byger som har passert det sentrale Østlandet som folk har merket, sier Granerød.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SOL OG REGN I SKJØNN FORENING:</span> Svært ustabilt vær over Drammen lørdag, her på Konnerud.</span>
SOL OG REGN I SKJØNN FORENING: Svært ustabilt vær over Drammen lørdag, her på Konnerud.


Ifølge meteorologen skal de aller verste bygene ha kommet øst for Oslo i Lillestrøm-traktene.

- Men vi ser på målestasjonene i drammensområdet at det har kommet omlag 15 millimeter eller mer i løpet av en time mellom 1800 og 20.00, og det er nok til at det oppleves ganske intenst, sier Granerød.

De verste bygene i Drammen kom mellom 18.30 og 19.30, før det har kommet ytterligere to byger senere. Den siste ga seg i 21.00-tiden.

Den offisielle målestasjonen på Berskog målte omlag 14mm nedbør i løpet av den første bygen. Målestasjonen på Konnerud, som også fikk en solid dose nedbør lørdag kveld, har av ukjente årsaker ikke registrert nedbørsmengdene lørdag.

Powered by Labrador CMS