HOPPET I DET: En guttegjeng fra Reistad i Lier hadde tatt turen til Engersand havn for å teste badetemperaturen.

Tok årets første bad på årets varmeste dag

Drammen noterte seg 21,6 grader Kristi Himmelfartsdag, og mange visste å utnytte det gode været på fridagen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det ble en frisk opplevelse for Lier-gutta som hoppet i fjorden fra brygga på Engersand. Men det var altså årets første bad unnagjort, før vi skriver 17. mai.

Med 21,6 grader ble den forrige toppnoteringen på 20 grader fra 30. mars såvidt slått, ifølge offisielle tall fra Meteorologisk Institutts målestasjon på Berskaug.

Drammen måtte imidlertid se seg slått av Gvarv i Telemark, som noterte seg hele 23,6 grader. 

De høye temperaturene torsdag er ventet å holde seg også gjennom kvelden og natt til fredag - det blir ingen tropenatt, men godt og varmt - og også fredag er gradestokken ventet å passere 20 grader utpå ettermiddagen.

LES OGSÅ: Varmest i landet med 20 grader - i mars!

SOMMERLIG: Værmeldingen for Drammen torsdag.En noe ustabil værtype sørger imidlertid for at også er risiko for både nedbør og sol begge dager, men noe nedbør av betydning er det ikke ventet - før lørdag. I helga synker temperaturene igjen en del, og man må nok belage seg på sporadiske regnbyger og et preg av gråvær frem til og med mandag.Foreløpig ser altså ikke 17. mai-været spesielt lovende ut - men skråsikkert er foreløpig ikke værvarselet for nasjonaldagen, så det er fortsatt lov å håpe!
Powered by Labrador CMS