SKREV HISTORIE: Sammen med hesten Equine America Papa Roach ble Victoria Gulliksen (31) fra Lier nummer 16 i World Cup-finalen.

Victoria Gulliksen med tidenes beste norske World Cup-resultat

31-åringen fra Lier ble nummer 16 i World Cup-finalen i sprangridning - beste norske resultat noesinne.

USA/LIER: De 30 beste etter de to innledende finaledagene i Omaha gikk videre til finalen 1. påskedag over 1,60 m høye hinder.

Etter råsterke prestasjoner innledningsvis fortsatte Victoria Gulliksen sammen med sin Equine America Papa Roach å prestere blant verdens beste i den avgjørende finalen. 20 av de 30 rytterne gikk videre til andre runde, og Victoria var en av disse med kun ett riv.

I andre runde ble det to riv, og dermed ble fasit en sammenlagt 16. plass for Victoria Gulliksen, melder Norsk Rytterforbund i en pressemelding.

Norsk rytterhistorie

Med det har den unge rytteren skrevet norsk ryttersportshistorie, med tidenes beste norske resultat – og med det har hun gått forbi sin egen far Geir Gulliksen som inntil nå har stått for det beste norske resultatet med sin 18. plass i 2022.

- Victoria har prestert imponerende hele veien i USA, blant de aller beste rytterne i verden. Det står virkelig respekt av det hun har gjort i denne finalen. Dette resultatet er ingen tilfeldighet, det er resultat av målrettet arbeid gjennom mange år, sier sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen.

Svenske Henrik von Eckermann med hesten King Edward – olympisk mester, verdensmester og ener på rankingen – sørget for tidenes første svenske World Cup finaleseier.