«Lensmannskontoret» i Hokksund kan være på flyttefot til mer hensiktsmessige og større lokaler etter at politiet vil flytte all operativ virksomhet hit.
«Lensmannskontoret» i Hokksund kan være på flyttefot til mer hensiktsmessige og større lokaler etter at politiet vil flytte all operativ virksomhet hit.

Vil flytte all utrykning fra Mjøndalen til Hokksund i ny politistasjon

Politiet sendte tidligere i vår ut en utlysning der de jaktet nye lokaler til Øvre Eiker politistasjon. Nå er det klart at politiet ønsker å samle all utrykningsvirksomheten sin til stasjonen i Hokksund. I Mjøndalen blir det kun sivile og administrative saker.

Publisert

EIKER: Det bekrefter avdelingsdirektør for virksomhetsstyring, Gard Hagen i Sør-Øst politidistrikt overfor Eikernytt.no.

Det var i mars i år at politiet gikk ut med en utlysning der de søkte etter nye lokaler i Hokksund-området. I utlysningen setter de en rekke krav, blant annet skal lokalene være på mellom 1.100 og 1.400 kvadratmeter store. Det skal videre ha god tilgjengelighet for publikumstjenester, står det i teksten.

Dagens «lensmannskontor» har sterkt begrenset åpningstid, og er kun åpent for publikum mellom 09.00 og 14.00 tirsdager.

Hagen kan ikke si noe om åpningstider og servicefunksjoner per nå, men avviser at det blir mulig å få seg pass igjen. Det må du nemlig til Drammen for å få.

Kun administrasjon i Mjøndalen

Staten og derved politiet har vanligvis leiekontrakter som går på 10 år med opsjon på forlengelse i fem år og så fem nye år etter det. Nå er avtalen med dagens utleier, Eiker Eiendomsutvikling i ferd med å gå ut.

Det er derfor ikke noe dramatikk i at de søker etter nye lokaler slik også Vinmonopolet i Hokksund har gjort. Det spesielle her er at politiet nå vil flytte hele sin politioperative tjeneste til Hokksund. Mjøndalen vil dermed bli sittende igjen med sivilrettslige saker og administrative oppgaver, men altså uten blålysaktivitet.

De ber derfor om gode parkeringsmuligheter for sine politibiler – ute som inne. Det stilles også krav til god adkomst til omkringliggende veinett. Det antydes sentralt i Hokksund hvor dagens «lensmannskontor» ligger, området rundt Langebru, Sundmoen eller Frognes som alternative plasseringer.

Planlegger innflytting neste sommer

Fristen for å melde inn mulige lokaler eller uferdige prosjekter var 7. april i år. Ifølge politiet skal disse nå vurderes og de skal på befaring på de aktuelle stedene. Ønsket innflytting er satt til 1. juli neste år.

Ifølge Gard Hagen er det Politiets fellestjenester i Oslo som nå styrer prosessen med å finne nye lokaler. De sier i en e-post til Eikernytt.no at arbeidet er i en tidlig fase, men at de nå sammen med Sør-Øst politidistrikt jobber videre med å evaluere innkomne tilbud. De regner med å ha kommet et stykke på vei i dette arbeidet litt nærmere sommeren.

– Målet vårt med slike anbuds- eller tilbudsrunder er å få lokaler som er tilpasset våre nye behov og selvsagt så rimelige lokaler som mulig, sier Gard Hagen.

Statens leiekostnader er betydelige, og denne etaten må i likhet med de fleste andre se på sine kostnader til lokaler. Det samme gjelder for «lensmannskontoret» i Mjøndalen. Også her er det en lignende prosess i gang, men leiekontrakten her skal ikke være nær en utløpsdato. De har derfor bedre tid enn tilfellet er i Hokksund.

Ifølge Trond Lindborg i Eiker Eiendomsutvikling, som eier lokalene dagens lensmannskontor ligger i, vil de gjerne beholder politiet som leietaker og kan tilpasse lokalene om det er mulig.

Det har tidligere vært planer om å utvide bygningen mot jernbanen der hvor politiet har parkering i dag, men denne eiendommen eies av Jon Gulliksen. Lindborg ser derfor det som en lite sannsynlig løsning.

Powered by Labrador CMS