MENINGER: Tor Horgen Ellingsen
Leder i foreningen For Nedre Eiker

- Det er på tide at det politiske lederskapet innser hvor mislykket og dysfunksjonell «nye» Drammen er, skriver innsenderen.

Visjoner og politiske drømmer tiltrekker seg verken innbyggere eller nye bedrifter

MENINGER: I tidligere tider fikk Drammen betegnelsen Harry-byen. Mange mente årsaken var at byen fremsto som et stort gatekryss med stygge fabrikkbygninger langs elvekanten og en sterkt forurenset elv. Etter hvert erstattet moderne bolig- og forretningsbygg det gamle industriområdet, gjennomgangstrafikken ble lagt utenfor bykjernen og elva ble renset.

Likevel lever Harry-stemplet i beste velgående. Drammen kommune befinner seg i bunnsjiktet av norske kommuner på altfor mange områder. Man får neppe lyst til å flytte til en by i en slik forfatning, og hvordan kan kommunen tiltrekke seg ny næringsvirksomhet? Det virker som om kommuneledelsen er ganske handlingslammet.

I stedet for konkret handling og konkrete, realistiske mål og planer, tror åpenbart administrasjonen og den politiske ledelsen at svulstige visjoner og tåkeprat er løsningen. Politikerne i Drammen har hatt som mål at byen skal bli landets grønneste og ledende innen kultur, skolevesen og eldreomsorg, men samtidig lagt ned sykehjem, barnehager og unnlatt å oppgradere falleferdige skoler. Når man også vet at kommunene topper listen over kommuner med høyest barnefattigdom må den nødvendigvis fremstå som lite attraktiv å flytte til eller drive næringsvirksomhet i.

Om politikerne ikke prioriterer de mest primære områdene som til stadighet plasserer kommunen i bunnsjiktet på altfor mange områder, vil både folkeveksten og bedriftsetableringer utebli.

Når man i tillegg vet at flertallet av innbyggerne i Nedre Eiker ønsker å gjenopprette Nedre Eiker som egen kommune, er det på tide at det politiske lederskapet innser hvor mislykket og dysfunksjonell «nye» Drammen. Hvor mange flere innbyggere ønsker Drammen? 30.000 nye innbyggere fra Svelvik og Nedre Eiker fra 2020 skapte flere utfordringer som kommunen åpenbart ikke klarer å takle.

Når vil kommuneledelsen forstå hvor dødfødt den ubalanserte kommunesammenslåingen og gjøre noe med det?


Av
Tor Horgen Ellingsen
Leder i foreningen For Nedre Eiker

Powered by Labrador CMS