SIKRER BYGGET: Forrige uke startet jobben med å bygge et midlertidig «tak over taket», for å sikre mot nedbør. Reisverk er på plass og presenning trukket over. På nesten mirakuløst vis har bygningen vært forskånet fra nedbør helt siden det brant, og har fått tid til å tørke etter slukkejobben. Samtidig er det en fordel at mye av restauringen nå kan foregå på sommertid.

- Alle beboerne kan regne med å flytte inn igjen

Forsikringsselskapet er i ferd med å avslutte kartleggingen av høyblokka som brant på Fjell, og det er ingen ting som tilsier at blokka må rives. Det går mot full rehabilitering, men når beboerne kan flytte inn igjen er uklart.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Det opplyser Fremtind overfor DRM24 fredag. Dermed er de over 300 beboerne etter at å dømme et usikkerhetsmoment mindre i forhold til boligskjebnen på lengre sikt.

- Vi har ikke 100% oversikt enda da det gjenstår litt kartlegging av det totale skadeomfanget, men det er nå ingen ting som tilsier at bygningen skal rives, sier Simen Rudi, kommunikasjonssjef i Fremtind, til DRM24.

Derfor kan samtlige beboere i blokka belage seg på å flytte inn igjen, ifølge Rudi. Når det kan skje, er foreløpig for tidlig å si.

- Det skal gjennomføres en omfattende jobb med sanering og reparasjon, og for tidlig å si noe konkret om tidspunkter. Det kan også hende at det skjer etappevis og delt. I tillegg er dette noe styret er en part i og som vi er i dialog med om, sier Rudi.

Det synes med andre ord å være så godt som avgjort at en riving med nybygg ville både blitt for dyrt og tatt for lang tid. Flere firmaer er allerede hyret inn og har startet forarbeidet knyttet til sanering og rehabilitering.

PROSESSEN I GANG: Det er nå engasjert flere firmaer som er i gang med forarbeidene før sanering og rehabilitering av blokka, og det er blant annet reist stillaser rundt blokka.

-

Powered by Labrador CMS