MENINGER: Ulf Erik Knudsen
Ordførerkandidat, Fremskrittspartiet

Ap og Høyre må svare millionærene om bompenger i Drammen!

MENINGER: Tirsdag sto næringsforeningens styre frem i lokalpressen og krevde innføring av bompenger i Drammen. I sine blå blazere sto millionærene skulder ved skulder og krevde at lokalpolitikerne etter valget skulle gå fra sine løfter og innføre bompenger. Vi utfordrer Ap og Høyre til å svare næringsforeningen med et glassklart og utvetydig nei til bompenger i Drammen!

Det er klart at man kan betale 20.000-30.000 i bompenger når man har en million eller to i lønn, og betydelig formue. Det er imidlertid ikke slik at vanlige folk har tilsvarende lommebøker.

Ap og Høyre har begge lokalt sagt de ikke vil gå inn for bompenger, men vi har sett at noen av deres fylkestopper har ønsket å innføre bompenger – på linje med Oslo. Jeg hører hva Drammen Ap og Høyre sier – men stoler ikke helt på dem. For eksempel har Høyres ordførerkandidat tidligere åpnet for bompenger på enkeltstrekninger. I realiteten vil vel si at det man kan få bompengeringer rundt Svelvik og Konnerud – kanskje også rundt Mjøndalen, men ikke rundt Drammen sentrum, med Høyre.

Jeg hører hva Drammen Ap og Høyre sier – men stoler ikke helt på dem

Sett fra Fremskrittspartiets side må det nå bli slutt på diskusjonen om bompenger i Drammen. Vanlige folk har ikke råd til en ekstra utgift på opp mot 30.000 i året! Vi utfordrer derfor Ap og Høyre til å svare næringsforeningen med et glassklart og utvetydig nei til bompenger i Drammen!

Det er betimelig å minne om at planene som forelå i «Buskerudbypakke 2» (BBP2) med 45 bomstasjoner, og mulig kostander for en familie på opptil 30.000 kr i året. Dette ville vært en katastrofe for vanlige bilbrukere med normale eller lave inntekter. «Pakken» ville heller ikke løst de utfordringer kommunen har inne i Drammen by.

FrP klarte ved forrige korsvei å stoppe bom-planene. Det er ikke sikkert det går like bra neste gang – vi er avhengig av din støtte!

Av
Ulf Erik Knudsen
Ordførerkandidat, Drammen Frp

Powered by Labrador CMS