Da var årets første trygt på land. Ragnar Beck fikk denne laksen på 8,4 kg på «Grevlingen».

Årets første laks landet i Hellefossen

Flomstor elv til tross, de mest ihuga fiskerne lot ikke sesongstarten vente.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Ragnar Beck tok årets første laks etter at sesongen startet kl. 19.00 fredag kveld, skriver Eikernytt.no. Fra før av har Bjørn Bjølgerud tatt to lakser på grønn sone i tidligere Nedre Eiker, hvor sesongen starter tidligere.

Lørdag formiddag melder ØJFF om ytterligere tre lakser som er tatt, alle på Kula. De tikket inn på henholdsvis 10,5, 7,1, og 5,8 kilo.

BLANK OG FIN: Denne nygåtte laksen tikket inn på 7,1 kilo da den ble tatt lørdag formiddag.

Et 20-talls fiskere hadde tatt oppstilling i elva for sesongstarten fredag kveld. De har sett fram til denne dagen i lang tid. Pusset fiskeutstyr, supplert med søkker og kroker. Har plukket duggmark og trolig brukt mer penger enn de burde. Med andre ord – laksesesongen er i gang.

Ved siden av et 20-talls laksefiskere var det møtt opp en stor skare med tilskuere. Strålende sol og fiskestart to timer tidligere enn normalt, var nok en suksess i så måte.

Det er utrolig stor vannføring i Drammenselva og mange av fiskeplassene i Hellefossen og i elva ellers er ikke tilgjengelige før vannstanden synker betraktelig. Det var også tatt noen sikkerhetstiltak på grunn av vannføringen. Det er også anbefalt bruk av vest i tiden framover.

Nytt av året er at den tradisjonelle laksebørsen er avviklet og blitt erstattet av «Elveguiden.no». Her finner du en rekke funksjoner i tillegg til laksebørsen, men oppdateringen skjer ikke like raskt som tidligere.

Laksefiskere på rekke og rad i bakevja på østsiden av Hellefossen.
Fossen går stri og det er ikke mulig å fiske på rød sone nå.
Det legger seg mye rekved og søppel i evja som dannes under kraftstasjonen. Om ikke noen rydder dette vil det skape problemer lenger nedover i elva og ute i Drammensfjorden.
Her følges det nøye med på det som skjer i elva.
Powered by Labrador CMS