TØFF MOTSTAND: Her er Lene Aamodt (26) fra Drammen i duell med Sverige-kaptein Linnea Larsson.
TØFF MOTSTAND: Her er Lene Aamodt (26) fra Drammen i duell med Sverige-kaptein Linnea Larsson.

De norske bandyjentene fikk sekken full mot verdens beste

Det norske damelandslaget har spilt to privatlandskamper på rappen mot de svenske verdensmesterne. Det endte med 22-1 i målforskjell - og mye verdifull læring.

Publisert Sist oppdatert

SE NORGE-SVERIGE FRA SOLBERGBANEN I REPRISE HER

DRAMMEN: Begge landskampene ble arrangert i Drammen, henholdsvis på Solbergbanen fredag og Marienlyst lørdag.

Første match holdt faktisk de norske jentene imponerende lenge noenlunde følge med svenskene, men det endte til slutt 5-1 i favør Sverige. Ikke så verst, tatt i betrakning det som må sies å være nivåforskjell mellom lagene.I returoppgjøret lørdag fikk imidlertid Norge virkelig oppleve å bli utklasset etter noter. Spesielt i andre omgang ble slitne norske landslagsjenter nærmest redusert til rundingsbøyer, og målene haglet inn på det meste svenskene forsøkte seg på. De ga seg heller ikke før Norge hadde plukket ut hele 17 baller av nota.

Norge fikk ikke et eneste trøstemål, men hadde noen respektabe forsøk som kunne gitt uttelling. Enveiskjøring til tross, det var ingen sure miner fra norges bandyjenter, og etter kampen ble det muntert norsk-svensk bandy-søsterskap og felles fotoseanser i flomlyset på Marienlyst.

VERDENS BESTE BANDYDAMER PÅ ETT BILDE: Regjerende nummer én og nummer to i verden foreviget på Marienlyst.
VERDENS BESTE BANDYDAMER PÅ ETT BILDE: Regjerende nummer én og nummer to i verden foreviget på Marienlyst.

Det spirer og gror

Og selv om Sverige fortsatt er noen nummer for store, er det ingen tvil om at det er mye potensiale på vei opp på kvinnesiden også på den norske siden av grensa som på sikt kan utjevne forskjellen. Flere av det norske landslagets mest rutinerte spillere er allerede etablert i svensk elitebandy, men det er også mange unge talenter på vei opp.

For Drammens del var tre lokale spillere tatt ut på laget, henholdsvis Lene Aamodt og Marie Grepperud fra Drammen Bandy og Susanne Agdestein fra Solberg. Fjorårets drammenskaptein Ruth Eline Borge som også har vært fast inventar på landslaget i en årrekke har gitt seg, mens Agdestein fikk sin debut med flagget på brystet på seniornivå mot Sverige.

- Det var tøft, og tøffere i dag enn fredag som jeg synes vi gjorde det bra. Vi var nok litt slitne dag. Men uansett en kjekk erfaring å ha med videre, forteller Agdestein til DRM24.

Drammens-veteran Lene Aamodt har vært sentral på landslaget i flere år, og var relativt fornøyd tatt i betraktning de heller stygge resultatene.

- Det gikk veldig unna i dag og vi hang ikke helt med, jeg synes gjengen har vært bra spillemessig selv om resultatene ikke viser det. Og så er det fint å møtes og spille sammen igjen, sier Aamodt til DRM24.

Midtbanesentralen fra Drammen var forøvrig også med da Norge tok et imponerende VM-sølv bak Sverige tidligere i år, etter å ha slått ut Finland under mesterskapet i Sverige.

LOKALE PÅ LANDSLAGET: F.v. Marie Grepperud (Drammen Bandy), Susanne Agdestein (Solberg) og Lene Aamodt (Drammen Bandy)
LOKALE PÅ LANDSLAGET: F.v. Marie Grepperud (Drammen Bandy), Susanne Agdestein (Solberg) og Lene Aamodt (Drammen Bandy)

SE FLERE BILDER FRA NORGE-SVERIGE PÅ MARIENLYST:

Powered by Labrador CMS