MÅLVAKT SØKES: Drammens bandydamer må få på plass en ny sisteskanse for å hindre baklengsmål før serien starter.

Keeper-krise for Drammen Bandys damelag

Laget stod plutselig uten målvakt bare uker før seriestarten. Men etter et Instagram-innlegg har laget nå fått flere henvendelser - også fra utlandet!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Lagets mangeårige sisteskanse Hanna Galleberg har av private årsaker ikke mulighet til å delta i årets sesong, og dermed «står målet åpent», som klubben skrev på Instagram forrige uke:

- Vi mangler målvakt!

Men etter bare noen få dager etter ropet om hjelp kan trener Espen Enberg nå røpe at de jobber med flere alternativer - og at det er både møter og samtaler på gang de neste dagene.

- Det har faktisk dukket opp flere henvendelser, inkludert fra Sverige og Sveits, så får vi se om det kommer noen fast fulltidskeeper ut av det eller hva vi ender opp med, sier Enberg.

Første seriekamp mot Solbergs damelag går av stabelen allerede i midten av november, og derfor haster det litt med å finne en løsning.

- Det er også en av de andre jentene på laget som har sagt de kan stå i mål, men det ville vært litt synd om det ble løsningen så vi håper å få til noe annet, sier Enberg.

BERYKTET KASTEARM: Hanna Galleberg, Drammen Bandy med et av sine lange utkast.

Ung forsterkning

Det som lenge så ut til å gå mot en sesong hvor laget beholdt alle eksisterende spillere og forsterket spillergruppa ytterligere, har i løpet av høsten måtte tåle hele fem frafall av ulike årsaker. Nå har imidlertid laget hentet forsterkninger i tre ungjenter på 15 år fra Konnerud, som bidrar til at troppen teller 16-17 jenter. Tidligere sesonger har laget hatt såpass tynn stall at enkelte kamper har blitt spilt med både ti og ni spillere. 

- Det slipper vi forhåpentligvis i år. Selvom det har blitt litt forandringer har vi fått inn totalt seks nye, men det er nok ganske stort sprang i nivået innad i gruppen, sier Enberg.

De andre som måtte trekke seg fra årets sesong er Kaia Mjøs, Anne Maren Eidsten, Line Johannesen og Ane Hedegård. Mangeårig toppscorer og landslagsspiller Lene Aamodt er imidlertid klar for en ny sesong i blått, og bidrar til viktig kontinuitet og erfaring i troppen.

I tillegg til Konnerud henter Drammen bandy også spillere fra Mjøndalen og Drammen ballklubb.

FORTSETTER: Lene Aamodt kommer til å banke inn en haug med mål for Drammen også i år.

Stabæk trakk seg - ny organisering

Årets dameserie er forøvrig organisert på en helt ny måte etter at Stabæk måtte trekke laget som følge av for tynn stall, og serien dermed kun ville bestå av seks lag.

I år blir det derfor spilt en egen Østlandsserie for å få flere kamper, i tillegg til det som kalles NM-serien, som i praksis er å anse som eliteserien - men som avsluttes med NM-sluttspill for de fire øverste lagene.

Stabæk, som trolig har hatt den eldste spillertroppen med mest rutine, måtte etter fjorårssesongen se at to av nøkkelspillerne forsvant til Solberg - og med flere som legger opp har ikke laget greid å skaffe nødvendig rekruttering av unge spillere. Flere av de gjenværende skal ha gått til blant annet Ullevaal og Høvik. 

Fjorårets seriemester Ready må også i år regne med å være soleklar favoritt. Men Solberg, som i fjor tok syvmilssteg og har forsterket laget ytterligere før årets sesong, kan fort bli en joker. Dersom alt stemmer for Drammen Bandy har de tidligere vist at de også kan gi de beste kamp til døra.

- Vi håper på en plassering blant de fire øverste for å komme til NM-sluttspillet, sier Enberg om årets sesong.

Fjorårets serie endte slik:

  1. Ready
  2. Stabæk
  3. NTNUI
  4. Solberg
  5. Drammen
  6. Høvik
  7. Ullevål
IKKE FOR DE SKUDDREDDE: Det er liten tvil om at målvakt-jobben i bandy er forbeholdt de tøffeste på laget, som er frivillige skyteskiver for knallharde skudd - med en ball som gjør vondt!
Powered by Labrador CMS