I SALG FRA 2021: ID.ROOMZZ er en fullvoksen El-SUV fra VW. Den kan kineserne kjøpe allerede i 2021.

Fullvoksen el-SUV fra Volkswagen debuterer i Kina

På bilutstillingen i Shanghai, som åpner 18. april, viser Volkswagen det nyeste medlemmet av den helelektriske ID.-familien.

Publisert Sist oppdatert

BIL: Den store SUV-modellen ID.ROOMZ har tre seterekker og ytre mål ganske nær Tesla Model X.

Bilen er forberedt for såkalt autonom kjøring på nivå 4 uten aktiv fører, og ruller ut på det kinesiske markedet i 2021.

- Vi vet per nå ikke noe tidspunkt for eventuell introduksjon i Europa, og siden dette er en konseptbil kan vi rimeligvis heller ikke si noe om priser, sier kommunikasjonssjef Anita Svanes til DRM24.

Stor bil

ID.ROOMZZ er en stor bil. Den mangler bare drøyt 8 centimeter på å nå 5 meter i lengden, og har en bredde på 1,89 m. Høyden er 1,76 m, og akselavstanden er nesten 3 meter – 2.965 mm.

Kontakten med underlaget sørger hjul i dimensjon 265/40 R22 for, så fotavtrykket er solid!

Krefter nok

Bilen får en blanding av bakhjulsdrift og 4Motion firehjulsdrift, og har en samlet effekt på 306 hk med elmotor både foran og bak. Dette gir ikke helt Model X-ytelser, men 0-100 km/t på 6,6 sekunder for en såpass stor og tung bil lar seg uansett høre!

Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/t.

LES OGSÅ: Volvo lanserer Tesla-konkurrent med enorm rekkevidde

Rekkevidde WLTP: 450 km

Noe av det mest interessante med en elbil, er batterikapasitet og ladeevne.

For ID.ROOMZZ gjelder batterikapasitet på 82 kWh, noe som gir en WLTP-rekkevidde på 450 km. Med 150 kW (DC) hurtiglading skal ladetid opptil 80 prosent være cirka 30 minutter, ifølge fabrikken.

Konseptbilen har fått et helt nytt interiørkonsept med tre seterader. I helautomatisk modus kan setene vinkles 25 grader innover slik at man får en salonglignende atmosfære, godt tilrettelagt for kommunikasjon.

Digital cockpit

Hver passasjer kan også innrette seg individuelt, i seter som kan justeres trinnløst ned til liggeposisjon.
Et konvensjonelt dashbord i vanlig forstand finnes ikke i ID.ROOMZZ. I manuell modus vil det heller virke som om Digital cockpit og rattet «svever» foran føreren.

Digital cockpit er en heldekkende glassflate, og i konseptbilen er rattet en integrert del av flaten.
I interiøret er det brukt materialer produsert av naturlige og fornybare råstoffer, og et aktivt filtersystem – Clean Air – sørger for at inneluften holdes ren, selv om den utvendige luften ikke skulle være det.

LES MER OM BIL OG MOTOR

Slik ser det ut på førerplass i manuell modus
Bildet gir et inntrykk av en annerledes kupé-løsning.
Powered by Labrador CMS