Blodig natt i sentrum med masseslagsmål på torget

Det har vært mye folk og flere voldshendelser i sentrum natt til søndag.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Politiet fikk merke at folk er tilbake fra ferie siste helga før skolestart. Mye folk ute på byen resulterte i mange ordensrelaterte oppdrag, og patruljene i sentrum kjørte skytteltrafikk fra den ene hendelsen til den andre.

- Det koker litt på alle kanter, oppsummerte politiets innsatsleder Arne Guddal overfor DRM24 i 0200-tiden.

Det er så langt ikke meldt om alvorlige personskader etter noen av hendelsene, men flere pesoner har fått tilsyn av ambulanse og en tur på legevakta. En rekke personer er bortvist, og noen har måtte overnatte i arresten.

15-20 personer involvert

Den største dramatikken oppstod da to grupperinger med unge menn barket sammen på øvre del av Bragernes Torg, før situasjonen eskalerte og flyttet seg ned mot taxiholdeplassen. DRM24 har sett video fra hele hendelsen på flere minutter som viser gjerningsmennene i aksjon.

Tilsammen skal 15-20 personer ha vært involvert i slag og spark, hvorav flere gikk i bakken og begynte å blø. Da slåssingen brøt ut var politiet opptatt med andre oppdrag og ikke på torget, hvilket førte til at det gikk flere minutter før patruljene ankom og fikk kontroll på stedet.


En del av de involverte skal ha løpt fra stedet, mens politiet fikk kontroll på flere. Tilsammen fem personer ble bortvist.

Bakgrunnen for slåssingen er ikke kjent, men den ene grupperingen bestod av en rekke somaliere, mens den andre besto av etnisk norske.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">AVHØR OG BEVISSIKRING: </span>Her snakker politiet med involverte og vitner, og har blant annet fått tilgang på video som viser hendelsesforløpet.</span>
AVHØR OG BEVISSIKRING: Her snakker politiet med involverte og vitner, og har blant annet fått tilgang på video som viser hendelsesforløpet.

Overfalt og sparket mens han lå nede

I Nedre Torggate ble en mann i 20-åra slått ned av to andre menn, og ifølge politiet sparket mens han lå nede. Mannen skal blant annet ha fått slått ut en tann.

- To gjerningsmenn forsvant fra stedet, opplyser politiet.

Politi og dørvakter har også måtte ta hånd om en rekke kranglete utestedsgjester i sentrum uten at det har resultert i videre forføyninger.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">INNBRAGT FRA ENGENE: </span>Mann arrestert etter bråk.</span>
INNBRAGT FRA ENGENE: Mann arrestert etter bråk.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">LAGT I JERN:</span> Ung mann etter bråk i Nedre Strandgate.</span>
LAGT I JERN: Ung mann etter bråk i Nedre Strandgate.
Powered by Labrador CMS