I GRØFTA: Brøytebilen hadde ikke kjetting på det vanskelige underlaget.
I GRØFTA: Brøytebilen hadde ikke kjetting på det vanskelige underlaget.

Brøytebil kjørte av veien

Det er utfordrende føreforhold også for de som skal holde veiene kjørbare mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN/ÅSEN: Hagatjernveien mellom Konnerud og Åsen er helt stengt som følge av en utforkjøring med brøytebil og påfølgende bergingsjobb sent om kvelden 2. juledag.

Tidligere samme kveld passerte rene snøstormen som sørget for 5-10-centimeter med kram snø på kort tid. Etterpå har det våte underlaget fryst på, hvilket blant annet har ført til at Brakar har innstilt flere busslinjer i distriktet.

Føreforholdene har gjort sitt til at brøytemannskapene har alt av mannskaper ute, men også for disse kan forholdene altså by på utfordringer.

Nettopp det skjedde i en av drammensområdets mest famøse bakker når det gjelder vanskelige kjøreforhold, nemlig den beryktede S-svingen opp kneika før Hagatjern.

Her har en brøyte/saltbil kjørt ut i grøfta, og kommer verken opp eller ned. Ifølge mannskapene på stedet må bilen berges av to tungbilbergere, hvilket vil ta sin tid.

Veien er derfor helt stengt inntil videre, og man må kjøre via Drammen sentrum.

Ingen personer skal ha blitt skadet i forbindelse med hendelsen.

DRM24 har også tidligere omtalt tilsvarende hendelser på samme sted, som for eksempel da en dansk trailer sperret samme sted i over fem timer.

DRM24.no kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS