Dette inneholdt konvoluttene som forårsaket evakuering av politihuset

Papirlapper og gamle kvitteringer adressert to navngitte polititjenestemenn sørget for en tre og en halv times lang evakuering av politistasjonen i Drammen mandag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser politiet ved 18.45-tiden etter at sperringene ble fjernet rundt bygningen.

Bombegruppa hadde da brukt omlag halvannen time på å undersøke innholdet i konvoluttene inne i det tomme bygget. Utenfor var diverse andre ressurser fra brannvesenet og helse i beredskap - totalt sett en stor, omfattende og kostbar operasjon.

Foreløpig vet ikke politiet hvem som er avsender. Tidligere mandag ettermiddag uttalte politiet at det var påskrift på de aktuelle konvoluttene som gjorde at det ble slått alarm.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TOK INGEN SJANSER: </span>Her er politiets bombegruppe på vei inn for å undersøke.</span>
TOK INGEN SJANSER: Her er politiets bombegruppe på vei inn for å undersøke.

Konvoluttene skal ikke ha blitt åpnet, og de som hadde hatt befatning med dem ble undersøkt av helsepersonell.

- Kan vi oppsummere dette som pøbelstreker?

- Det er vanskelig å si hva som har vært motivet eller hensikten her foreløpig, det hender at en og annen sender oss brev, sier ordenssjef og politioverbetjent Jan Dystland til DRM24 etter at aksjonen var avsluttet.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BLE UNDERSØKT: </span>Konvoluttene skal ha blitt åpnet og innholdet undersøkt i denne spesialkassen.</span>
BLE UNDERSØKT: Konvoluttene skal ha blitt åpnet og innholdet undersøkt i denne spesialkassen.

Kan medføre straff

Ifølge Dystland er det nå iverksatt etterforskning for å spore opp hvem som står bak. Dystland utelukker ikke at det kan medføre en straffereaksjon.

- Det er klart at dette har vært med på å skape frykt og usikkerhet, og to bygninger er evakuert. Vi jobber nå med å se om det er noe som gjør at vi kan spore innholdet. Men når vi først får noe sånt er vi nødt for å fullføre jobben, sier Dystland, og henviser til den store operasjonen som ble iverksatt.

Ifølge Dystland var det blant annet butikkvitteringer og en god del papirlapper i de to konvoluttene.

LES OGSÅ: Evakuerte politistasjonen etter funn av brev med mystisk innhold

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">I BIOKJEMISKE DRAKTER:</span> Brannvesenet og helsepersonell var iført gassmasker og spesialdresser.</span>
I BIOKJEMISKE DRAKTER: Brannvesenet og helsepersonell var iført gassmasker og spesialdresser.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BOMBEGRUPPA:</span> Ledet operasjonen ved politihuset i Drammen.</span>
BOMBEGRUPPA: Ledet operasjonen ved politihuset i Drammen.
Powered by Labrador CMS