Etablerer jernring rundt torget

Etter fjorårets erfaringer har politiet oppgradert sperringene før SIAN-demonstrasjonen lørdag. Fredag ettermiddag var riggingen i full sving.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: En rekke politifolk var fredag ettermiddag på plass utenfor jernbanestasjonen for rigging av gjerder, sperringer og den siste planleggingen av den politiske markeringen som finner sted lørdag ettermiddag.

I fjor greide blant annet motdemonstranter å løfte og delvis rive ned barrikadene, og dette skal man unngå i år ved å forankre gjerdene i digre betongklosser så barrikadene blir praktisk talt umulig å rikke på.

Dermed er det opp til politiet å stoppe de som eventuelt forsøker å ta seg over sperringene.

- Det er en kontinuerlig utvikling, og hvis det er noe som ikke fungerte i fjor prøver vi å gjøre tiltak så det skal bli bedre i år, sier innsatsleder i politiet Torben Henriksen (bildet) til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SISTE HÅND PÅ VERKET: </span>Politiet har forberedt seg på demonstrasjonen i flere måneder, lørdag får man svaret på om tiltakene er vellykket. Målet er at alt går rolig og fredelig for seg, men politiet er forberedt på alle scenarier.</span>
SISTE HÅND PÅ VERKET: Politiet har forberedt seg på demonstrasjonen i flere måneder, lørdag får man svaret på om tiltakene er vellykket. Målet er at alt går rolig og fredelig for seg, men politiet er forberedt på alle scenarier.

Det er fra før kjent at politiet vil opprette visitasjonsposter inn og ut av området for å forhindre at personer tar meg seg gjenstander som kan kastes.

- Vi lar det være åpent så torget kan brukes frem til før demonstrasjonen, men så fort den er over så starter vi nedrigging så torget kan brukes som vanlig igjen, sier Henriksen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SOLIDE SAKER:</span> Disse lar seg ikke flytte på med menneskekraft, og en gaffeltruck ble derfor tatt i bruk under riggingen fredag ettermiddag.</span>
SOLIDE SAKER: Disse lar seg ikke flytte på med menneskekraft, og en gaffeltruck ble derfor tatt i bruk under riggingen fredag ettermiddag.

-

Powered by Labrador CMS