Fant død person etter bilbrann

Det er funnet en død person i en bil etter en bilbrann på Svelvikveien natt til tirsdag. Bilbrannen er trolig forårsaket av en trafikkulykke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Politiet opplyser til DRM24 at de har en formening om hvem den avdøde personen er, men at man må avvente tekniske undersøkelser for å få bekreftet sikker ID.

- Vi hvem vet bileier er, og har vært i kontakt med familien til vedkommende uten at vi har greid å redegjøre for bileier. Det er ingen bekreftelse, men en antagelse, sier operasjonsleder Ottar Steinstø i Sør-Øst politidistrikt til DRM24.

Nødetatene rykket først ut til melding om bilbrannen ved Sagbukta på Svelvikveien klokken 01.22.

- Det er en bil som brenner voldsomt. Foreløpig vet vi ingen ting om personer i bilen eller hvordan brannen har startet, opplyste politiet til DRM24 kort tid etter.

Svelvikveien ble imidlertid raskt sperret av og stengt på stedet. Tilsammen fire brannbiler fra både Svelvik og Drammen rykket ut til stedet, i tillegg til flere politipatruljer.

Omkring en time etter at brannen var meldt slukket, opplyste politiet like før klokken 03.00 at det var funnet en død person i den utbrente bilen.

Trolig forårsaket av utforkjøring

Veitrafikksentralen meldte tidlig at veien var stengt som følge av trafikkuhell, og etter hva DRM24 erfarer fra stedet er politiets hovedteori at brannen er forårsaket av en utforkjøring.

Bilen står med fronten smadret inn i en fjellvegg noen få meter utenfor veibanen i et lite veikryss, og har store skader med panseret trykket inn.

- I den første meldingen vi fikk om bilbrann ble det sagt at det kunne se ut som det hadde vært en trafikkulykke, men vi har ikke konkludert med noe. Så langt vet vi ikke noe sikkert om årsak eller hendelsesforløp, sier Steinstø.

Etter at brannvesenet hadde avsluttet og politipatruljene gjort innledende undersøkelser, ble åstedet sperret av og sikret med vakthold i påvente av krimtekniske undersøkelser. Disse vil ikke gjennomføres før tirsdag på dagtid.

Veien ble gjenåpnet forbi åstedet klokken 03.30.

Powered by Labrador CMS