Naboene i Mikkelsveien i Krokstadelva fikk litt spenning i hverdagen etter at man fryktet ustabil dynamitt tett på bebyggelsen.
Naboene i Mikkelsveien i Krokstadelva fikk litt spenning i hverdagen etter at man fryktet ustabil dynamitt tett på bebyggelsen.

Fryktet eksplosiver i nabolag - bombegruppa rykket ut

Politiet evakuerte flere boliger i Krokstadelva før faren ble avblåst onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

KROKSTADELVA: Da det dukket opp noen mistenkelige kabler fra en steinblokk tok entreprenøren ingen sjanser, og tilkalte politiet. Politiet sendte bildene videre til bombegruppa i Oslo får en vurdering, og det førte til full utrykning.

- Ettersom dette var såpass akutt og i et boligområde måtte vi håndtere det med en gang. Det hadde vært annerledes hvis dette var noe som ble funnet i et område uten fare for omgivelsene og kunne blitt håndtert av en sivil aktør, opplyser politiet til DRM24.

Og med kyndig kompetanse fra bombegruppa på plass, ble faren raskt avblåst.

- Det viste seg å ikke være noen fare for omgivelsene og ingen eksplosiver på stedet. Vi fryktet at dette kunne være gammel dynamitt ettersom det ikke er gravd på stedet siden 70-tallet, opplyser politiet til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SPERRET AV:</span> Her er bombegruppa på plass og området sperret av.</span>
SPERRET AV: Her er bombegruppa på plass og området sperret av.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FAREN OVER:</span> Frykten var at dette kunne være en fenghette eller tilsvarende som brukes under sprengning.</span>
FAREN OVER: Frykten var at dette kunne være en fenghette eller tilsvarende som brukes under sprengning.
Powered by Labrador CMS