BRÅKMAKER I BASKETAK: En aggressiv, utenbys mann endte opp med en bortvisning fra Drammen, som han ifølge eget utsagn hadde like lite til overs for, som han hadde for politiet som jobbet her.
BRÅKMAKER I BASKETAK: En aggressiv, utenbys mann endte opp med en bortvisning fra Drammen, som han ifølge eget utsagn hadde like lite til overs for, som han hadde for politiet som jobbet her.

Julebord-natten: Slåssing, narkotika og blotting

Politiet rapporterer søndag morgen om en mer «begivenhetsrik» natt i Drammen sentrum enn natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: I grove trekk skyldes det trolig betydelig flere folk ute på byen enn det var foregående natt.

- Det har ikke vært de store hendelsene, men vi har hatt mange ordensrelaterte meldinger. Det har vært en god del bråk hvor vi har ryddet opp i mye før det har gått for langt, oppsummerer operasjonsleder i politiet, Jan Kristian Johnsrud, overfor DRM24.

Ifølge operasjonslederen sitter det søndag morgen to personer i arresten: Én for overstadig beruselse, en annen for å ha utøvd vold mot en vekter på Bragernes Torg.

- Vekteren hevder å ha blitt slått av mannen, som er innbragt arresten i påvente av avhør, sier Johnsrud.

Kiosk-bråk ved stengetid

Et av flere ordensrelaterte oppdrag politiet brukte en del tid på, inntraff rundt stengetid på Deli de Luca på Bragernes Torg hvor det ble meldt om bråk mellom flere personer inne på stedet.

- Det var roping, skriking og ganske kaotisk, men vi fikk raskt kontroll på situasjonen. Hva som har skjedd er litt uoversiktlig da partene har ulike forklaringer og var lite samarbeidsvillige, sier Johnsrud.

Politiet har imidlertid sikret video fra stedet og opprettet sak for å undersøke om det har skjedd noe straffbart. Det som er sikkert er at fire unge menn, hvorav to lokale og to fra Oslo-området, hadde barket sammen over noe uoverenstemmelser.

Ifølge operasjonslederen er det ikke rapportert om personskader, men en ambulanse kom til stedet for å se til en av de involverte.

- Samtlige ble bortvist med pålegg om å fjerne seg fra sentrum, sier Johnsrud.

Blotting, kokain og løs tann

Også flere andre oppdrag resulterte i en håndfull bortvisninger fra sentrum.

Blant dem var to gutter i slutten av tenårene, hvorav en av dem er anmeldt for å ha slått til en tredje slik at han ifølge politiet fikk en løs tann.

Ikke lenge senere var det to andre unge menn, denne gangen i begynnelsen av 20-åra, som havnet i politiets søkelys. Årsaken var narkotika.

- Politiet fikk melding om bruk av narkotika inne på en bar. Begge ble anmeldt for bruk av kokain, men bare en av dem erkjente det, opplyser politiet.

Kandidaten for morgendagens største fylleangst stod trolig en annen mann i 20-åra for.

Den unge mannen ble først kastet ut fra et utested av vakter på stedet etter dårlig oppførsel.

- Når han kom ut valgte mannen å blotte seg før han forsøkte å løpe inn igjen. Det resulterte i både anmeldelse for blotting og bortvisning fra stedet. Vi kan vel kanskje oppsummere den episoden med at fylla har skylda, avslutter Johnsrud.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MÅTTE HA HELSEHJELP:</span> Ikke alle fikk en like hyggelig avslutning på julebord-kvelden.</span>
MÅTTE HA HELSEHJELP: Ikke alle fikk en like hyggelig avslutning på julebord-kvelden.
Powered by Labrador CMS