I GANG MED SØK: Her er redningsdykkere i aksjon for å finne mannen ved demningen på badeplassen.
I GANG MED SØK: Her er redningsdykkere i aksjon for å finne mannen ved demningen på badeplassen.

Mann erklært død etter drukningsulykke

Livløs mann i 40-åra funnet av redningsdykkere på Vannverksdammen på Konnerud natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Nødetatene rykket ut til melding om mulig drukningsulykke ved det populære badestedet også kjent som «Inntaker'n» like før midnatt natt til lørdag.

Ifølge politiet ble det gjort funn av en livløs person, og vedkommende ble senere erklært død av lege etter at det ble iverksatt hjerte- og lungeredning på stedet.

Ifølge politiet dreier det seg etter all sannsynlighet om en polsk mann i 40-åra som er gjestearbeider i Norge. Vedkommendes pårørende vil isåfall bli varslet via Kripos i Polen.

- Vi jobber med å få bekreftet identiteten 100 prosent, og jobber fortsatt også med å avklare hendelsesforløpet. Årsaken til at mannen druknet er også ukjent, men det er grunn til å tro at det er konsumert en del alkohol her, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i politiet til DRM24.

Nesten en halvtime under vann

Ifølge Eikedalen var mannen på stedet med arbeidskollegaer, og nødetatene mottok flere meldinger fra nødetatene fra folk som var tilstede.

- Det skal også ha vært folk som så mannen gå under, men det skal ha tatt omtrent fem minutter fra det skjedde til nødetatene ble varslet, sier Eikedalen.

Første melding til politiet kom klokken 23.36, og klokken 23.47 var brannvesenet i vannet med redningsdykkere. Mannen ble funnet og tatt på land klokken 23.57, hvorpå det ble iverksatt livreddende førstehjelp.

Mannen ble erklært død av lege klokken 00.22. Luftambulanse ble også sendt til stedet.

Det har vært drukningsulykker samme sted også tidligere, sist i 2018 da både en lokal 24-åring og en ung gutt mistet livet i drukning på stedet.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VANNVERKSDAMMEN:</span> Her fra tidligere drukningsulykke samme sted.</span>
VANNVERKSDAMMEN: Her fra tidligere drukningsulykke samme sted.
Powered by Labrador CMS