STORBRANN: Hele 25-blokka, en av de største blokkene på Fjell med 126 leiligheter, er å anse som ubeboelig. Mange leiligheter er totalskadd.
STORBRANN: Hele 25-blokka, en av de største blokkene på Fjell med 126 leiligheter, er å anse som ubeboelig. Mange leiligheter er totalskadd.

- Over 300 mennesker må finne seg et annet sted å bo

Drammen kommune har satt krisestab og jobber med å finne alternativ bolig til et tresifret antall beboere etter den voldsomme blokkbrannen på Fjell. - Det er et alvorlig scenario som utspiller seg, sier beredsskapsjef i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO

DRAMMEN: - Vi har gitt beskjed til kommunen at det er mange mennesker som trenger overnatting andre steder, opplyser politiet til DRM24.

Ifølge innsatsleder Arne Guddal har i overkant av 300 mennesker adresse i blokka som brenner på Fjell. Totalt 160 mennesker ble evakuert da det begynte å brenne i den 10 etasjer høye blokka.

- Utrolig nok er ingen skadet. Jeg tror vi aldri har slått inn så mange dører som vi har gjort her i dag. Vi har vært inne i hver eneste leilighet i hele bygget, sier Guddal.

Innlosjert i gymsalen

Beboerne er midlertidig innlosjert i den gamle gymsalen tilhørerende Fjell skole over gata for brannen. Mange berørte står onsdag kveld med tepper rundt seg og ser på flammene som slår opp fra bygningen de bor i.

Ved 1800-tiden var det fortsatt ikke erklært kontroll på brannen, men ifølge politiet konsentrerer den seg til toppetasjen. Her er en rekke leiligheter totalskadd.

Mens brannvesenet jobbet med en mer eller mindre kontrollert nedbrenning av toppetasjen onsdag kveld, skal det ikke være vesentlig fare for resten av blokka. Det totale skadeomfanget er imidlertid fortsatt uavklart.

- Ifølge brannvesenet er det liten risiko for at brannen skal spre seg nedover, men det er betydelige vannskader også i etasjene under, sier Guddal.

Ifølge politiet ble det erklært kontroll på stedet noe før klokken 21.00. Brannvesenet kommer til å jobbe med etterslukking og arbeide på stedet utover natta og morgendagen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VOLDSOMME SCENER:</span> Brannen var synlig fra hele Drammen som følge av den massive røykutviklingen.</span>
VOLDSOMME SCENER: Brannen var synlig fra hele Drammen som følge av den massive røykutviklingen.

- Ikke beboelig med det første

Guddal er klar på at blokka ikke blir beboelig med det første. Brannårsaken er så langt ikke kjent.

- Men det skal ha vært folk inne i hjørneleiligheten hvor det begynte å brenne, og disse blir avhørt, sier Guddal.

Området vil også bli sperret av i påvente av tekniske undersøkelser.

- Jobber med innkvartering

Beredsskapssjef i Drammen kommune, Sten Petter Aamodt, opplyser til DRM24 at kommunen har satt krisestab og jobber med å håndtere situasjonen.

I første omgang handler det om innkvartering og husly til de som er berørt og ikke har andre steder å overnatte.

- Vi begynner å få et bilde og i første omgang ser det ut til å dreie seg om rundt 100 personer. De det gjelder må registrere seg i gymsalen på Fjell skole eller Knutepunkt Fjell. Vi jobber nå med innkvartering på hoteller, sier Aamodt til DRM24.

Etter hva DRM24 erfarer skal det være bortimot fullt belegg på hotellene i byen fra før som følge av worldcuprennet i skyflyging i Vikersund denne helga. Det kan by på utfordringer. Så langt har ikke kommunen full oversikt.

- Primært handler dette om at folk skal få det så komfortabelt som mulig utover natta, sier Aamodt til DRM24.

Aamodt opplyser videre at det er flere tjenester i kommunen som er berørt av hendelsen.

- Både skole, helse, Drammen Eiendom jobber med dette. Jeg vil også tro dette krever en del jobb de neste dagene. Dette er et alvorlig scenario for en kommune å håndtere så mange som blir husløse, sier Aamodt.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KREVENDE JOBB:</span> Brannmannskaper fra hele distriktet deltok i slukkeinnsatsen. Mannskapene jobbet med slukking både inne i bygget og utenfra.</span>
KREVENDE JOBB: Brannmannskaper fra hele distriktet deltok i slukkeinnsatsen. Mannskapene jobbet med slukking både inne i bygget og utenfra.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLAMMENDE SKUE:</span> Det var fortsatt full fyr i blokka flere timer etter at brannvesenet ankom. Først ved 21.00-tiden var det kontroll.</span>
FLAMMENDE SKUE: Det var fortsatt full fyr i blokka flere timer etter at brannvesenet ankom. Først ved 21.00-tiden var det kontroll.

SAKEN OPPDATERES

Powered by Labrador CMS