HER ENDTE FERDEN: Her har politiet akkurat rygget Lamborghinien opp på lasteplanet til Viking.

Ruset lamborghini-sjåfør uten lappen tatt etter ellevill biljakt

Ferden gikk hals over hode i «hinsides fart» gjennom bygatene før politiet til slutt greide å blokkere sportsbilen i en blindvei.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var sent lørdag kveld at politiet ble oppmerksomme på en bil litt utenom det vanlige de ønske å stanse for kontroll. Da de skrudde på blålysene ga imidlertid sjåføren full gass istedenfor brems.

Bilen som lå foran politiet var en Lamborghini Gallardo, en eldre sportsbil - men allikevel av at helt annet kaliber enn politiets patruljebiler. Lyden fra en sinna italiensk V10-er og ikke minst hastigheten, samt flere politibiler i full utrykning gjorde sitt til at mange vitner fikk med seg det som skjedde underveis.

Etter å ha forsøkt å riste av seg politiet med blant annet svært høy fart oppover Rosenkrantzgata fra Gulskogen mot Åssiden, tok sjåføren et skjebnesvangert valg da han kjørte inn en sidevei og forvillet seg opp i Dalegårdsveien - som ender i en blindvei og snuplass.

Vitner DRM24 har snakket med på stedet beskriver en «hinsides fart» oppover i boligområdet og flaks at ingen ble drept. Kort tid etter Lamborghinien kom til veis ende kom politiet, som med flere patruljer fikk «bokset» lamborghini-sjåføren inne. Det hele resultert i en oppskrapet bakskjerm på sportsbilen og noen småskader på frontfangeren på en politi-Volvo.

Da skal føreren ha innsett at det var «game over» og latt seg pågripe uten nevneverdig dramatikk, ifølge vitner på stedet som fikk med seg opptrinnet. Mannen bak rattet mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og har heller ikke førerkort. DRM24 er ikke kjent med eierforholdet på bilen - som måtte hentes av redningsbil.

Politiet har ikke villet oppgi noen konkrete hastighetsmålinger overfor DRM24 underveis i biljakten, men det er bragt på det rene, både fra politikilder og vitner/tipsere, at det har vært snakk om svært høy fart og uforsvarlig kjøring. Minst seks politibiler skal ha vært involvert i jakten.

PS: «Åsted Norge» med journalist og kamerakvinne var tilfeldigvis med politipatruljen som tok opp jakten på bilen for å lage et innslag om et annet tema - bli derfor ikke overrasket om video fra dramatikken dukker opp på TV2 i beste sendetid.

FIKK HARD MEDFART: Politiet tok ikke spesielt hensyn til bilen da sjåføren skulle stoppes.
PLATEKONTAKT: Også politiets patruljebil fikk skader på skilt, frontfanger og forskjerm.
Powered by Labrador CMS