SPREDDE SEG: Halvannen time etter at brannen ble meldt spredde flammene seg fortsatt ukontrollert i et nedlagt industribygg. Det er lagret dynamitt på området, men ikke i selve bygget det brenner.
SPREDDE SEG: Halvannen time etter at brannen ble meldt spredde flammene seg fortsatt ukontrollert i et nedlagt industribygg. Det er lagret dynamitt på området, men ikke i selve bygget det brenner.

Storbrann ved dynamittlager raste i flere timer

Det tok flere timer før brannvesenet fikk kontroll over den voldsomme brannen på Dyno-tomta på Gullaug skjærtorsdag. Et laget med dynamitt ble fjernet fra området underveis i brannen.

Publisert Sist oppdatert

KLIKK PÅ VINDUET FOR Å SE VIDEO!

LIER: Ifølge politiet skal det ikke bo noen i den aktuelle bygningen, som er et nedlagt fabrikklokale.

Politiet kan imidlertid ikke utelukke at det har vært personer i bygningen, opplyser de til DRM24. Det er foreløpig ikke meldt om savnede eller skadde personer.

Nødetatene mottok melding om brannen ved 10.45-tiden skjærtorsdag. Det var da stor røykutvikling og åpne flammer på stedet.

- Det kommer en del røyk fra bygget som brenner på Gullaugodden. Røyken driver mot Engersand/Lahell, og beboere her anmodes om å holde vinduer lukket, uttaler politiet.

- Brannen fortsetter å spre seg i bygningen og det er mye røyk, meldte politiet ved 11.45-tiden.

Det var ved 1300-tiden fortsatt ikke kontroll på stedet, og taket hadde da kollapset. Brannvesenet i Drammen har fått bistand fra både Asker og Eiker som følge av behovet for mange ressurser på stedet.

Først ved 14.00-tiden skal brannvesenet ha fått noenlunde kontroll etter at bygningen begynte å bli utbrent. Det vil pågå etterslukking på stedet hele skjærtorsdag.

Evakuerte eksplosiver

Etter hva DRM24 erfarer skal det, til tross for at dynamittfabrikken på Dyno-tomta er nedlagt for mange år siden, være lagret betydelige mengder dynamitt og andre eksplosiver i noen containere på området.

Brannen skal imidlertid ikke ha representert noen direkte trussel for disse, men brannvesenet besluttet allikevel å få eksplosivene fjernet fra stedet.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HER ER DYNAMITTEN LAGRET: </span>Foreløpig har brannvesenet kontroll på containerne, hvis eier skal ha blitt varslet om å fjerne dem med kranbil.</span>
HER ER DYNAMITTEN LAGRET: Foreløpig har brannvesenet kontroll på containerne, hvis eier skal ha blitt varslet om å fjerne dem med kranbil.

Ved 12.30-tiden observerte DRM24 fra stedet at brannvesenet jobbet med å få fraktet eksplosiver fra containerne vekk fra stedet og inn i en lastebil.

Tomme industribygninger

Naboer på stedet opplyser overfor DRM24 at tomta og de nedlagte bygningene er tilholdssted for narkomane og ungdommer på oppdagelsesferd. Det er ikke elektrisitet i bygningene, så de begynner trolig ikke å brenne av seg selv.

- Eier av bygget har leid dette ut til et firma, opplyser politiet.

Det skal imidlertid ikke være noen daglig aktivitet i de gamle industribyggene, som er gjerdet inn uten adgang for uvedkommende.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken, men bekrefter overfor DRM24 at man har en mistanke om at brannen kan være påsatt.

- Vi jobber med etterforskning rundt dette, men det er foreløpig for tidlig å gå i detalj på dette. Det ligger også an til at det vil bli krimtekniske undersøkelser på stedet når brannstedet er kaldt, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til DRM24.

Det er uklart om brannvesenet har søkt gjennom deler av bygget med røykdykkere.

SE FLERE BILDER:

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Drammensregionens brannvesen har også fått bistand fra Asker og Bærum i forbindelse med brannen.</span>
Drammensregionens brannvesen har også fått bistand fra Asker og Bærum i forbindelse med brannen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">EKSPLOSIVER:</span> Her er noe av dynamitten brannvesenet besluttet å fjerne fra området ved brannen.</span>
EKSPLOSIVER: Her er noe av dynamitten brannvesenet besluttet å fjerne fra området ved brannen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STOR RØYKUTVIKLING:</span> Røyken går mot Lahell/Engersand Havn og over Drammensfjorden.</span>
STOR RØYKUTVIKLING: Røyken går mot Lahell/Engersand Havn og over Drammensfjorden.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">I STARTEN:</span> Slik så det ut før brannvesenet ankom.</span>
I STARTEN: Slik så det ut før brannvesenet ankom.
Powered by Labrador CMS