UTSATT STREKNING: Her fra en tidligere laserkontroll i Bjørnstjerne Bjørnsons gate, hvor det er 50 km/t-sone.
UTSATT STREKNING: Her fra en tidligere laserkontroll i Bjørnstjerne Bjørnsons gate, hvor det er 50 km/t-sone.

UP tok fem førerkort i sentrum - 18-åring målt til 115 km/t

Fem av 13 bøtelagte bilførere ble fotgjengere etter fartskontroll i Bjørnstjerne Bjørnsons gate natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Strekningen med 50-sone er tidvis gjenstand for kjøring av det uvettige slaget, spesielt på nattestid i helgene. Utrykningspolitiet har derfor gjennomført en rekke kontroller på strekningen i aktuelle tidsrom, og natt til lørdag var de på farten igjen.

Og denne gangen ble det god uttelling. I løpet av kontrollen ble tilsammen 13 bilførere bøtelagt - isolert sett kanskje ikke så oppsiktsvekkende antall.

Mer graverende var det at hele fem av de 13 kjørte så fort at førerkortet røk - og høyeste hastighet ble notert til hele 115 km/t i 50-sonen - etter fratrekk av sikkerhetsmarginer.

Ikke nok med det, sjåføren bak den tvilsomme rekorden var av det rykende ferske slaget - kun 18 år. Nå må tenåringen belage seg på en tilværelse som fotgjenger i lang tid - og risikerer også fengselsstraff i tillegg til en klekkelig bot etter fartsetappen i BMW-en han kjørte.

De andre førerne som mistet førerkortet natt til lørdag ble alle målt til hastigheter mellom 81 og 88 km/t.

En av de andre førerne som ble presentert for et forenklet forelegg, det vil si at sjåføren ikke kjørt fort nok til å miste lappen, blir ifølge politiet anmeldt da han ikke ønsket å vedta boten på stedet. Det innebærer at saken havner i retten.

Powered by Labrador CMS