VIL ØKE: Ekspertene spår positiv prisvekst i tettsteder som Solbergelva og Svelvik.

Dette bør du vite om fremtidens boligmarked i stor-Drammen

Ekspertene tror tettstedene kan oppleve en prisvekst etter kommunesammenslåingen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: 1. januar 2020 havner Drammen, Nedre Eiker og Svelvik under samme storkommune, og skal vi tro prosjektleder av sammenslåingsprosjektet, er det tettstedene som skal satses på og løftes frem.

- Vi vil satse på og løfte opp steder som Mjøndalen, Krokstadelva, Svelvik og Berger. Den nye kommunereformen skal ikke bare gagne Drammen sentrum, sier Odd Myklebust i Drammen kommune. 

Myklebust sier at motivasjonen bak sammenslåingen er å løfte alle de tre kommunene, og sørge for at alle tettstedene har det de trenger. 

- Dette er ikke et sentraliseringsprosjekt. Det er bærekraftig og miljøvennlig å satse på tettstedene. Vi skal sørge for at de fleste tilbud finnes på de fleste plassene.

- Dersom du bor på Konnerud og har glemt gave til barnebursdagen skal det ikke være nødvendig å måtte kjøre bil ned til Gulskogen, legger han til.

Bruker nabokommunene som eksempel

Det første som slår oss er at tettstedene vil øke i pris etter kommunesammenslåingen. På spørsmål om nettopp dette svarer Myklebust forsiktig.

- La oss ta sammenslåingen av Asker, Røyken og Hurum som et eksempel. Der økte boligprisene i Hurum betraktelig etter at den nye kommunereformen ble kjent.

Han sier likevel at det ikke finnes noen garanti. Men at mulighetene er der, er absolutt tilstede.

LES OGSÅ: Opdal Hansen ikke ordførerkandidat for ny storkommune

Tror på prisvekst

Jørgen Berg i Privatmegleren tror tettstedene i nærheten av dagens kommunegrenser vil ha en positiv prisutvikling.

- Jeg tror dette vil være svært positivt og vil føre til positiv prisutvikling, spesielt stedene nærmest dagens kommunegrense, for deretter å avta noe linjert med avstanden til dagens grense, sier Berg.

- Da tenker jeg først og fremst på Solbergelva og Svelvik. Dog tenker jeg mest rundt Vinnes i Solbergelva og langs Svelvikveien - og et stykke utover mot Svelvik. 

Med andre ord ser det ut til at prosjektlederen og eiendomsmegleren tenker likt. Det kan bli dyrere å kjøpe bolig på de tettstedene nærmest det som i dag er Drammen kommune. 

Bør man handle raskt?

- Hvis man sitter med bolig i disse tettstedene nå og vurderer å selge, bør man vente og sjanse på at man får mer for boligen? 

- Dette er jo mine personlige tanker, så her er det opp til den enkelte å følge magefølelsen, sier Berg. 

Dersom du vil kjøpe bolig innenfor dagens kommunegrenser er det ingen tvil om hvilke området han anbefaler.
- Jeg har troen på Sankthansberget, Gulskogen og nedre del av Strømsø. Her er det stabil prisvekst og store byggeplaner, avslutter Berg.

LES OGSÅ: Riktig styling lokker interessentene på visning

ENIG: Jørgen Berg i Privatmegleren tenker det samme som Odd Myklebust.
Powered by Labrador CMS