UNORSK: Det sjarmerende hageområdet gir assosiasjoner til Italia, mener eiendomsmegler Anders Ødenes.
UNORSK: Det sjarmerende hageområdet gir assosiasjoner til Italia, mener eiendomsmegler Anders Ødenes.

Eiendomsmegler: - Den mest spektakulære boligen jeg har sett!

Han tar vanligvis ikke i bruk superlativene, men denne gangen mener han de er helt nødvendige.

Publisert Sist oppdatert

RØYKEN: - Man får assosiasjoner til stilen som preger sjarmerende italienske landsbyer, forteller eiendomsmegler Anders Ødenes.

Han er mildt sagt begeistret for den originale, arkitetstegnede eneboligen som er plassert i Gamleveien 20 i Hyggen.

- Det er vanskelig å trekke frem enkeltelementer ved boligen som er spesielt fremragende, da helheten gjenspeiler en enorm grad av gjennomførbarhet, understreker eiendomsmegleren.

Men hagen og utsikten er allikevel noe han trekker frem. 

Funksjonalistisk

- Bare inngjerdingen av hageområdet er så omstendelig laget at det ble brukt 600 000 kroner for å realisere dette, forklarer han. 

Boligen ble bygget i 2014, og er tegnet av den drammensbaserte arkitekten Trond Martens.

Martens evne til å skape en funksjonalistisk bolig som er tilpasset tomtens plassering, fremheves som et smart grep.

Vanskelig tomt

- Det er sjeldent jeg jobber med et hus det ikke finnes en ting å sette fingeren på, men slik er det i dette tilfellet, forklarer eiendomsmegleren.

Videre forklarer Ødenes at det også er en vanskelig tomt å bygge på, men dette har blitt utnyttet til det fulle.

Han forteller om mange imponerte interessenter under visningen tidligere i sommer.

- Det har vært bra med interesse, og spesielt imponert blir folk når de besøker huset. Dette er et hus som må oppleves, understreker han.

Enestående

Det kan fort gå inflasjon i superlativene når man leser gjennom boligannonser, og denne trenden er ikke Ødenes noen stor tilhenger av.

- Jeg liker ikke å bruke for store ord når det gjelder å omtale boliger, men denne gangen er det kun store ord som er dekkende, forklarer han.

Gjennom hele hans karriere som eiendomsmegler har han ikke sett noe lignende.

- Huset har et stramt og moderne uttrykk med en enestående utsikt. Jeg har aldri sett et så spektakulært hus, forteller Ødenes.  

Prisrekord i Hyggen

Den dyreste boligen som er solgt i Hyggen kostet rundt 8 millioner. Nå kan det bli rekord ettersom prisantydningen på denne eneboligen ligger på rundt 15 millioner. 

- Hyggen er fortsatt et litt ukjent sted for mange, og vi har hatt flere interesserte fra Asker som synes det er litt vanskelig å flytte et sted de ikke har et etablert nettverk, forteller han.

Timingsmessig tror Ødenes det hadde vært gunstigere om huset ble solgt etter kommunesammenslåingen. Men det er ikke før 2020 at Hurum, Røyken og Asker blir én kommune.

- Etter sammenslåingen tror jeg Hyggen vil bli mer kjent og gjøre det mer attraktivt for kjøpere å bosette seg i Røyken, forteller han.

 
Powered by Labrador CMS